Stavanger Aftenblad

Brennhete Håland fronter Norges EM-tropp

-

FOTBALL: Jaerbuen Erling Braut Håland blir Norges største profil i G19-EM i fotball.

Håland scoret tre av målene da Norge i mars tok en dramatisk 5-4-seier over Skottland. 17-åringens straffesco­ring på overtid sikret EM-plassen.

Onsdag tok landslagss­jef Pål Arne Johansen ut spillerne som skal til mesterskap­et i Finland senere i måneden. Håland var selvsagt blant de utvalgte. Sist helg scoret unggutten alle målene da Molde slo Brann 4-0 i Bergen. Scoringsru­shet kom i løpet av kampens 21 første minutter.

På tribunen satt speidere fra Manchester United for å følge nettopp Håland. I EM vil det vaere mange flere som har spisstalen­tet i kikkerten.

Johansen føler han har satt sammen en sterk tropp, men erkjenner at det ikke har vaert enkelt.

– Det har vaert et vanskelig uttak. Vi har vaert samlet åtte ganger med dette laget og nesten 50 spillere har vaert innom troppen. Det er mange gode spillere i Norge.

– Vi har tatt ut en sterk tropp sammensatt av ulike typer både på og utenfor banen. Alle har vaert med før. De kjenner hverandre og gleder seg til å spille EM sammen, sier han til fotball.no

Liker gruppen Viking-duoen Tord Salte og Leo Østigård (utlånt fra Molde) er også med. Begge spiller viktige roller i laget.

Norge møter Portugal (16/7), Italia (19/7) og vertslande­t Finland (22/7) i gruppespil­let. De to beste i hver gruppe går videre til semifinale, og de fem beste lagene vil vaere klare for neste års VM i Polen.

– Jeg liker gruppa godt, og jeg ser for meg at vi skal spille mer enn tre kamper i EM. Det er derfor vi reiser dit. Vi vil gå videre fra gruppa, og det tror jeg vi har gode sjanser til, sier Johansen.

G19-sjefen, som går under kallenavne­t «Paco», har studert motstander­ne nøye.

– Portugal er regjerende mestere i dette årskullet. De vant G17-EM for to år siden. De er et bra lag og er i likhet med Finland og Italia gode med ballen, så det blir viktig for oss å vaere solide i forsvarssp­illet og ha ballen en del selv slik som vi pleier.

Norges tropp:

Julian Faye Lund (Levanger), Emil Gundelach Ødegaard (Grorud), Nico Mickelson (HamKam), Christian Dahle Borchgrevi­nk (Vålerenga), Tord Johnsen Salte (Viking). Leo Skiri Østigård (Viking), Ulrik Fredriksen (Sogndal), John Kitolano (Odd), Martin Tangen Vinjor (Kongsvinge­r), Hugo Vetlesen (Stabaek), Tobias B. Børkeeiet (Stabaek), Felix Horn Myhre (Vålerenga), Tobias H. Svendsen (Molde), Tobias Christense­n (Start), Ola Brynhildse­n (Stabaek), Jens Petter Hauge (Bodø/Glimt), Eman Markovic (Zrinjski Mostar), Simen Bolkan Nordli (HamKam), Erling Braut Håland (Molde), Erik Botheim (Rosenborg). (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway