Stavanger Aftenblad

Rekordsomm­er for iskioskene

- Ingrid Ramberg ingrid.meling.ramberg@aftenblade­t.no

SOMMER: Issalget har uten tvil vaert god butikk denne sommeren. Ølbergkios­ken og Is Paradis i Møllebukta er to populaere steder som begge har hatt rekordomse­tninger.

– Mai var veldig bra, og juni ble også bra, forteller Sonja Hargaut, eier og daglig leder av Is Paradis i Møllebukta. Søndag 3. juni hadde Is Paradis omsetnings­rekord med 48.500 kroner.

– Dette er imidlertid søndagsoms­etning. Andre dager er vi lykkelige hvis vi får inn 15– 16.000, presiserer hun.

Ølbergkios­ken selger mest softis. Så langt i år har de solgt omtrent 40.000.

Lange kvelder

Is Paradis er nå inne i sin tredje sesong. Den daglige lederen sier de har merket stor forskjell i år fra tidligere somre da det har vaert dårligere vaer.

– Det har vaert mange folk på stranden, i tillegg er det mange som kommer fra både Vaulen og Sandnes og legger sykkelture­n sin innom oss. Vi har også en del turister som kommer hit på egenhånd, forteller hun.

Det er blitt mange lange dager på jobb når det har vaert fine sommerkvel­der, og Hargaut forteller at de ofte utvider åpningstid­ene.

– Vi er som regel de siste som går om kvelden. Det meste av salget har vi om våren, så det har vaert et par travle måneder nå. Det skal også en del dårlig vaer til for at vi ikke åpner, utdyper hun.

De som jobber i isbaren har også tatt ansvar for å tømme den kommunale søppelbøtt­a i området.

– Det kan bli ekstremt med søppel her på varme dager, så vi prøver alltid å få det bort før fuglene kommer. Noen dager går vi gjerne ni runder med fulle søppelsekk­er.

Samlingsst­ed

Hargaut tror og håper de har klart å skape noe mer enn bare en isbar

– Jeg tror det er blitt et samlingsst­ed. Det skal en del dårlig vaer til for at vi ikke åpner. Vi passer på området og går virkelig i det med hjerte og sjel, sier hun.

– Noe av det fineste jeg opplever er de eldre menneskene som kommer for å kjøpe en kaffe og sier hvor glade de er for å ha et sted de klarer å gå til. Folk som kommer her er så koselige, dette er en veldig fin jobb, avslutter Hargaut.

40.000 softis

Ølbergkios­ken har vaert et populaert sted i mange år. Eier og daglig leder, Christian Waage, forteller at de har solgt omtrent like mye softis fram til nå i år, som de gjorde i hele fjor.

– Vi selger ekstreme mengder softis. Så langt i år har vi solgt om lag 40.000. I tillegg kommer pinneisen og andre produkter som pommes frites og pølser, opplyser Waage.

Årets beste dag for Ølbergkios­ken var søndag 27. mai da satte de ny omsetnings­rekord.

– Med over 2500 kunder hadde vi en omsetning på 155.000 kroner, kan Waage fortelle.

En institusjo­n

Den daglige lederen har fått høre fra lokalbefol­kningen at det er radikalt mye mer folk som kommer til Ølbergkios­ken nå enn det var før brannen i 2014.

– I tillegg ser vi at det kommer flere turister, forteller han.

– Om sommeren kommer det som regel minst et busslass til dagen, det kan vaere med både norske og utenlandsk­e turister. Noen er der bare noen sekunder, men mange kjøper seg også en is eller velger å spise i restaurant­en vår.

Waage sier de på fine sommerkvel­der alltid holder åpent så lenge det er kø og kunder.

– På det meste har vi hatt maks kapasitet i kiosken, noe som vil si at det er ni personer på jobb samtidig.

Han tror suksessen skylles en blanding av naerheten til byene, omgivelsen­e som tilbyr flotte strandoppl­evelser, og betydninge­n softisen og pommes frites har fått hos lokalbefol­kningen.

 ?? JARLE AASLAND ?? Cami Ireland er på besøk fra Australia og koser seg med en is i Møllebukta, til tross for at solen har tatt seg en pause bak skyene. I bakgrunnen: Oskar Klovning Pedersen og Marlo Ireland.
JARLE AASLAND Cami Ireland er på besøk fra Australia og koser seg med en is i Møllebukta, til tross for at solen har tatt seg en pause bak skyene. I bakgrunnen: Oskar Klovning Pedersen og Marlo Ireland.
 ?? JARLE AASLAND ?? Frans Sønsterud fra Sarpsborg og Kjetil Fosse fra Bergen har sneket seg unna stolbaerin­g hos svigers for å kjøpe is. – Men vi har altså verdens beste svigermor, forsikrer de.
JARLE AASLAND Frans Sønsterud fra Sarpsborg og Kjetil Fosse fra Bergen har sneket seg unna stolbaerin­g hos svigers for å kjøpe is. – Men vi har altså verdens beste svigermor, forsikrer de.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway