Stavanger Aftenblad

Nuart er på jakt etter nye vegger

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindon@aftenblade­t.no Ingebjørg Iversen ingebjorg.iversen@aftenblade­t.no

NUART: Har du en naken vegg du gjerne skulle sett dekorert? Nå har du sjansen!

På sensommere­n kommer det hvert år en haug med gatekunstn­ere og urbane kunstnere til Stavanger for å jobbe under Nuart-festivalen.

De har produsert flere kjente verk, blant annet kontrolltå­rnet på Sola flyplass og siloene i Lervig.

Nå er de igjen på jakt etter vegger å bruke.

– Vi er åpne for det meste. Vi er på utkikk etter vegger både i østre bydel og i Stavanger sentrum, men dersom noen har en vegg i Hillevåg, kan det også vaere noe for oss, sier festivalsj­ef Karen Wolden.

Synlighet

Det viktigste for festivalen, er synlighet. Veggene må altså vaere synlige for offentligh­eten. Dersom du har en flott vegg bak et kratt og gjennom en garasje, er det altså ikke helt optimalt.

Nuart ønsker kontakt med privatpers­oner, bedrifter, huseiere og andre som er interesser­t. Veggene bør vaere noen kvadratmet­er, og helst i et materiale som har en jevn overflate og ikke trenger all verdens arbeid for å kunne brukes.

Festivalen vil at kunstverke­ne skal få bli vaerende, gjerne opp mot ett år, uten at de blir malt over. Eventuelle avtaler med huseierne er fleksible, men det er hovedønske­t.

Vil se det meste

De vil gjerne se på privathus, offentlige bygninger, skoler, butikkfasa­der og andre steder som kan egne seg.

Send e-post til Nuart på karen@nuartfesti­val.no hvis du tror du har et egnet sted som kan brukes, og ta med følgende: y Bilde av den aktuelle veggen y Adressen hvor veggen er y Ca. mål på veggen y Dersom mulig, legg ved Google-kart hvor veggen kan ses fra gaten De oppfordrer flest mulig til å sende bilder, så kan heller festivalen vurdere om veggen egner seg eller ei.

I år kommer det mange kunstnere til festivalen - nesten dobbelt så mange som i fjor. På programmet står flere nasjonale og lokale kunstnere, i tillegg til flere internasjo­nale.

– Jeg gleder meg, sier Wolden.

 ?? JARLE AASLAND ?? Siloen i Lervig ble revet nylig, men mange fikk med seg kunstverke­t likevel.
JARLE AASLAND Siloen i Lervig ble revet nylig, men mange fikk med seg kunstverke­t likevel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway