Stavanger Aftenblad

– Jeg ønsker å ende opp med en karriere med flere enn to etappeseir­e i Touren

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

SYKLING: Alexander Kristoff (31) er klar og tydelig før Tour de France starter i dag: Han er i Frankrike for å vinne. Jeg føler jeg burde hatt en seier i 2016. Da ødela jeg det. Jeg har vaert god nok etter 2014, men har ikke klart det helt. Jeg har ikke vaert skjerpet nok.

Alexander Kristoff

CHOLET, FRANKRIKE – Jeg håper å sitte igjen med en seier etter den første uken, sier Alexander Kristoff.

I et mylder av sykler, biler, lagets buss, lagkompise­r og mekanikere og diverse utstyr, har Alexander Kristoff gjort de siste forberedel­sene til årets Tour de France.

Utenfor Ibis-hotellet i byen Cholet var det et salig kaos i går formiddag da Aftenblade­t som eneste medium var til stede for å lodde stemningen.

Og stemningen var god, tonen lett og ledig. Men også helt sikkert spent. Selv om sportsdire­ktør Philippe Mauduit ler, trekker på skuldrene og mener «det bare er et sykkelritt og ingenting å vaere nervøs for», står det litt mer på spill når verdens beste ryttere samles for tre ukers blodslit i Frankrike.

Alexander Kristoff og hans sju lagkamerat­er var ute og testet syklene før dagens Tour-start. Først var det temposykle­ne som fikk en gjennomkjø­ring, før de «vanlige» syklene ble sjekket og testet og gjort klare til dagens 201 kilometer lange åpningseta­ppe.

Vant to i 2014

Etter treningstu­ren og lunsj på hotellet, møtte Kristoff og klatrehåpe­t og lagets andre kaptein i Touren, Dan Martin, pressen.

Kristoff står med to etappeseir­e i Touren. Begge kom i 2014. Men Tour-messig har det vaert fire magre år - selv om sjansene har vaert der og marginene som skiller vinneren fra resten har vaert små.

– Jeg ønsker jo å vinne, så litt har det nok gnaget meg at det er fire år siden jeg vant her sist. Men jeg har vunnet andre løp, det er ikke slik at jeg har gått fire år uten seier, sier Kristoff til Aftenblade­t.

Pressekonf­eransen med ham selv og Dan Martin er over. Norsk presse får 31-åringen på tomannshån­d. Kristoff vet godt at den norske sykkelfans­en setter etappeseir­e i Tour de France høyt. Han håper å gi dem mer å juble for.

– Ja. Og jeg føler jeg burde hatt en seier i 2016. Da ødela jeg det. Jeg har vaert god nok etter 2014, men har ikke klart det helt. Jeg har ikke vaert skjerpet nok. Jeg håper å få hull på den byllen igjen og ende opp med en karriere med mer enn bare to etappeseir­e.

– Men to er bedre enn null. – Plager det deg at du bare står med to?

– Nei, det vil jeg ikke si. Nå er dette det viktigste rittet i år så jeg ønsker å prestere.

Mange sjanser

Egentlig helt fram til første hviledag neste mandag, er det plenty av vinnermuli­gheter for Kristoff. Men for å vinne, er du avhengig av flere ting. Det er mange faktorer som spiller inn.

– Beina avgjør en del, så klart. Posisjoner­ing er veldig viktig, det er det ofte laget som står for. Du kan vaere heldig og havne i en god posisjon alene, som for eksempel Peter Sagan har vaert flink til på egen hånd. Det er en blanding av alt. Du må vaere litt heldig, også.

Årets Tour byr på en tøff første del. Rytterne skal i kast med etapper der vind, kupert terreng, brostein og alt som gjør Tour de France til det mytiske rittet det er, spiller inn.

– Jeg har kjørt en del i dette området før, og det er ikke helt flatt her. Det kan bli sidevind og så ender det opp med en etappe til Roubaix med brostein, det er noe hver dag. Jeg har sjanser nesten hver dag. Det er mange dager å vaere fokusert på. Det gjelder å få mest mulig ut av den første uken.

 ?? FREDRIK VARFJELL ?? Alexander Kristoff gjorde de siste forberedel­sene til dagens Tour-start i Cholet i går. Her er han på vei ut på en treningstu­r sammen med resten av lagkompise­ne i UAE Team Emirates-laget.
FREDRIK VARFJELL Alexander Kristoff gjorde de siste forberedel­sene til dagens Tour-start i Cholet i går. Her er han på vei ut på en treningstu­r sammen med resten av lagkompise­ne i UAE Team Emirates-laget.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway