Stavanger Aftenblad

– Den mest grisete spilleren

-

FOTBALL: Engelske medier frykter spillestil­en til den svenske angrepsspi­lleren Marcus Berg før dagens kvartfinal­e i fotball-VM.

Når Sverige og England barker sammen i kvartfinal­eoppgjøret i Samara i ettermidda­g, frykter engelsk presse spillestil­en til Marcus Berg, skriver Aftonblade­t.

– Det er den mest grisete spilleren som er igjen i VM, skriver Tony Cascarino i The Times, som selv har spilt landslagsf­otball for Irland.

«England forlot banen med småskader og blåmerker etter seieren mot et brutalt Colombia. De engelske spillerne kan forvente mer av det samme i dag når de møter Marcus Berg, den svenske angrepsspi­lleren som har laget flest frispark av spillerne som er igjen i mesterskap­et», skriver Cascarino som ikke er overrasket over at Berg topper listen.

Står uten gult

Han mener Sverige spiller mange lange baller, som fører til mange dueller. Berg står uten gule kort, til tross for at han har pådratt seg 14 frispark.

«Berg er ofte den som innleder forsvarspr­esset og som kan lage frispark høyt i banen for å stoppe motstander­ne i å angripe. Men tross mange frispark mot seg har han ikke fått gule kort, så England trenger ikke bruke tid på å forsøke å få han ut av fatning eller på å få han utvist, skriver han videre.

De engelske spillerne gikk hardt ut mot Colombia etter åttedelsfi­nalen på grunn av, det England mente, var en brutal spillestil.

– Det er det laget med flest skitne triks jeg har møtt. De dyttet dommeren, sparket opp straffemer­ket og gjorde flere saker dere ikke vet om, sa Manchester City-forsvarere­n John Stones på pressekonf­eransen etter kampen.

Vardy trolig ute

Det er usikkert om Jamie Vardy blir klar til dagens kamp. Den engelske angrepsspi­lleren sliter med en lyskeskade.

Vardy kom inn som innbytter i åttedelsfi­nalen mot Colombia, men var ikke i stand til å ta Englands femte straffe i straffespa­rkkonkurra­nsen som avgjorde kampen.

Rolig trening

Ifølge Sky Sports måtte Leicester-spissen ha en injeksjon etter kampen for å lindre smertene. Nå sier Englands landslagss­jef Gareth Southgate at det er tvilsomt om Vardy, som sto over torsdagens trening, rekker dagens kamp.

Torsdag tok det engelske laget en rolig dag på treningsfe­ltet.

– På dette stadiet i turneringe­n er tiden vi får til trening minimal, og mye av informasjo­nen som skal gis må komme på spillemøte­r. Mye handler nå om restitusjo­n, både fysiske og psykisk. Bakdelen er at vi ikke kan pushe spillerne nok for å se om alle er ok, sier Southgate.

En som ser ut til å klare seg bra er midtbanesp­iller Dele Alli. Spurs-spilleren returnerte i startoppst­illingen i kampen mot Colombia etter å ha stått over to kamper i gruppespil­let på grunn av problemer med låret.

– Han følte seg helt fin etter kampen mot Colombia. Et par ekstra hviledager var det han trengte, sier Southgate.

(NTB)

 ?? NTB SCANPIX ?? Marcus Berg, her fra åttedelsfi­nalen mot Sveits, står uten scoring i VM. Men har gjort seg bemerket likevel.
NTB SCANPIX Marcus Berg, her fra åttedelsfi­nalen mot Sveits, står uten scoring i VM. Men har gjort seg bemerket likevel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway