Stavanger Aftenblad

Skal fotballen endelig komme hjem?

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

ENGLAND: Pubene i England skrur opp prisene og fansen synger «Football’s Coming Home». Balløya er på kokepunkte­t før VM-møtet med Sverige.

England har aldri slått Sverige i VM-sammenheng. Det er blitt 1-1 og 2-2 i VM-sluttspill, mens to kvalikkamp­er foran Italia-VM endte begge 0-0.

I møtet på Wembley rundspilte England svenskene, men bak i forsvaret ruvet Glenn Hysén. Midtstoppe­ren skulle senere havnet i Liverpool – datidens dominerend­e lag i engelsk fotball.

Hysén drev engelskmen­nene til vanvidd og sprengte skalaen på spillerbør­sen i Expressen. Den svenske tabloidavi­sen deler ut «getingar» (vepser) fra 1 til 5 etter hver kamp. Etter heroisk innsats i Englands egen lekegrind fikk Hysen seks vepser.

Bare fire ganger har Expressen sprengt sin egen skala: Bruce Springstee­n fikk det etter Ullevikons­ert i 2012, ishockeymå­lvakten Tommy Salo i 1998 og Tomas Brolin under VM-kvartfinal­en i 1994.

– Janne Andersson skal ha sju «getingar» for det han har gjort, mener Hysén når Expressen ber han felle sin dom over den svenske landslagss­jefen.

England tørster etter suksess. Pubeierne får nok sitt uansett, men for spillerne handler det om en gyllen vei mot det som i så fall blir engelskmen­nenes første VM-gull siden 1966.

– Det er en stor mulighet, og selv om våre spillere individuel­t trolig vil vaere bedre om to år, kan dette vaere en mulighet som vi aldri får igjen, sier Englands landslagss­jef Gareth Southgate.

– Vi har samtidig stor respekt for Sverige. Det er et lag som lenge har vaert undervurde­rt. Vi skal ikke gjøre den samme feilen, sier Southgate.

Sverige kom foran Nederland i VM-kvaliken, slo ut Italia i omspill og gikk videre fra en VMgruppe med selveste Tyskland som favoritt. (NTB)

 ?? NTB SCANPIX ?? Engelske fans fulgte åttedelsfi­nalen i London.
NTB SCANPIX Engelske fans fulgte åttedelsfi­nalen i London.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway