Stavanger Aftenblad

– Skjønner ikke hvordan jeg skal klare å slå disse overmennes­kene

- Svein Hagen

FRIIDRETT: Henrik Ingebrigts­en løp sin dårligste 5000 meter for sesongen i Lausanne onsdag. Han løp inn til 13.35,33 og 12. plass. Samtidig var han opptatt av hvordan han skulle ta igjen forsprange­t.

Henrik Ingebrigts­en var ikke med på hardkjøret til harene fra start, og han passerte den første 1000 meteren på 2.38, en tid som skulle tilsi en tid under sin personlige rekord.

– Egentlig en helt fin åpning for min del, samtidig som jeg så at avstanden fram til de aller beste ble ganske stor tidlig, sier Henrik Ingebrigts­en til Aftenblade­t.

Samtidig ble det å kunne sette en norsk rekord på distansen vanskelig når luken fram til de beste løperne ble litt for stor. Dermed ble det mye løping i front for en liten pulje et godt stykke bak teten.

Sandnes-løperen passerte 3000 meter på 8.05, faktisk en tid som var to sekunder bedre enn da han løp på 13.16,97 i mai.

– Tungt, men hadde god tro Selv da han passerte 3000 meter hadde han god tro på en bra sluttid, selv om han følte seg rimelig tung i kroppen underveis.

– Det er aldri godt å vite hvordan kroppen slår ut dagen etter jeg har reist ned fra høyden. Den fungerte veldig godt i Palo Alto i mai, i kveld gjorde den ikke det, sier han.

På slutten gikk det tungt og han kom inn til mål på 12. plass med tiden 13.35,33, som er hans tredje beste løp på distansen i år – på tre forsøk. Vant gjorde Birhanu Balew med 13.01,09.

– Jeg havnet etter hvert i en gruppe hvor ingen av løperne var saerlig villige til å gjøre noe drahjelp. Mot slutten fant jeg ut at det beste var å gjøre noe selv, slik at det ikke ble helt håpløst, understrek­er Henrik Ingebrigts­en.

– Jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal klare å slå disse overmennes­kene som var foran meg i mål. Og de virker jo rett og slett ikke som om de puster mer enn normalt etter målpasseri­ng heller, forklarer han.

Usikker på neste konkurrans­e Sandnes-løperen står på venteliste for å komme med på 1500 meter i både Rabat 13. juli og Monaco 20. juli. Men etter kveldens prestasjon er han ikke sikker på at han styrket sitt kandidatur.

– Jeg la garantert ikke inn noen god søknad til disse stevnene i kveld. Men det er en mulighet i London helgen etter Monaco. Der kan jeg sikte meg inn på en 1500 meter, selv om det ikke er noen Diamond-Leagueøvel­se. Jeg vet jeg trenger en del konkurrans­er framover før EM i Berlin, sier han.

– EM er jo en helt annen konkurrans­e enn et Diamond League-stevne med masse utøvere fra andre nasjoner.

To forskjelli­g idretter

Trener og pappa Gjert Ingebrigts­en var selvsagt ikke veldig godt fornøyd med sluttiden til sønnen Henrik. Samtidig var han ikke så veldig overrasket over at det gikk som det gikk.

– Det er egentlig to forskjelli­ge idretter som møtes på denne distansen. Det stiller til start 20 løpere, 14 av dem kommer til mål. Og faktisk ble Henrik nummer 12 og beste løper fra Europa. Det løpes vanvittig fort blant de som er foran han på listene fra dette stevnet, forklarer Gjert Ingebrigts­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway