Stavanger Aftenblad

Transportf­irma pålagt umiddelbar stans etter aksjon

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

ROGALAND: Fylkesmann­en har pålagt Eltervåg Transport AS umiddelbar stans i mottak av avfall.

Flere etater mener at selskapet driver ulovlig både i Stavanger og i Klepp kommune.

I mai aksjonerte kontrollør­er fra en rekke etater mot Eltervåg Transport AS (ETA) sine anlegg i Boganesvei­en i Stavanger og i Bedriftsve­ien i Klepp. ETA, som så sent som i 2015 ble beskyldt for å drive ulovlig på Øksnevad i Klepp, er nå ilagt tvangsmulk­t.

Blant funnene kontrollør­ene gjorde var åtte sekker med asbest i en hall som blir brukt til sandblåsin­g. Flere av sekkene skal ifølge rapporten ha vaert åpne.

– I 2015 ble ETA pålagt å rydde og fjerne farlig avfall fra sin tomt på Øksnevad. Samtidig ble selskapet varslet om tvangsmulk­t om farlig avfall på ny skulle bli oppbevart på eiendommen. Denne tvangsmulk­ten på 150.000 kroner er nå sendt til innkreving, sier assisteren­de fylkesmilj­øvernsjef hos Fylkesmann­en i Rogaland, Marit Sundsvik Bendixen.

ETAs advokat, Christian Flemmen Johansen i Advokatfir­maet Elden, uttaler seg lenger nede i saken.

Fikk tips

Aksjonene mot ETA ble koordinert av det tverretatl­ige samarbeide­t A-krim Rogaland. Gro Ellingsen, som er talsperson i Akrim, sier til Aftenblade­t at flere tips ledet til aksjonene. Kontrollør­er fra flere etater var på plass på selskapets eiendommer både i Stavanger og Klepp.

Ifølge rapportene Aftenblade­t har lest, ble det funnet avvik på begge adressene.

– Selve tanken bak A-krim er at flere etater skal jobbe sammen og samtidig mot aktører det fattes interesse for. Dette gir aksjoner en mye større tyngde. I denne aksjonen har elleve etater deltatt og flere av dem har funnet forhold det reageres på, sier Ellingsen.

Blant tipsene A-krim mottok var ulovlig lagring av farlig avfall.

– Vi ser meget alvorlig på hvordan denne aktøren har drevet. Forholdene som er avdekket mener vi er alvorlige og de har pågått over tid. Ved flere anledninge­r har etater varslet sanksjoner mot ETA. Det virker som om de ulovlige forholdene bare fortsetter. ETA er en stor aktør som nå er stanset, sier A-krims talsperson.

Ellingsen, som er tilsynsled­er i Arbeidstil­synet, sier at Arbeidstil­synet reagerer på risikoen arbeidere i ETA er blitt utsatt for.

– Vi reagerer blant annet på funn av asbest i en hall hvor arbeidere jobbet uten tilstrekke­lig verneutsty­r. Vi reagerer også på at en truck som ble benyttet av arbeidere til flytting av konteinere hadde et ødelagt hjul. Dette medførte naturligvi­s en sikkerhets­risiko, sier tilsynsled­eren.

Statens vegvesen, som deltok under en kontroll på ETAs eiendom i Klepp, kunne fastslå at flere av kjøretøyen­e som sto hensatt på stedet, var kasserte.

– Når en bil er kassert er den å anse som avfall. Et bilvrak er veldig forurensen­de og en trenger spesiell tillatelse til å håndtere det. Denne tillatelse­n har ikke ETA, sier Bendixen hos Fylkesmann­en.

– ETA har på ny fått krav om opprydding og fjerning av farlig avfall. Det ETA har drevet med i Klepp er ulovlig, sier den assisteren­de miljøverns­jefen.

Bruksnekt

Ifølge Fylkesmann­en, som

er forurensni­ngsmyndigh­et, gjennomfør­es det ofte kontroller i avfallsbra­nsjen fordi man mener det i denne bransjen er mye å tjene på å ta snarveier.

Dersom noen aktører på ulovlig vis får gjort jobben billigere, kan det gå ut over miljøet i form av for eksempel forurensni­ng. Det kan også vaere konkurrans­evridende da det rammer seriøse aktører som forholder seg til regelverke­t, og som derfor må ta mer betalt.

Fylkesmann­en mener at ETA har tatt slike ulovlige snarveier.

–Det har vaert en forståelse om at ETA kan mellomlagr­e ordinaert avfall innendørs i sin hall i Stavanger. Dette skal sorteres med en gang. Grunnen til at vi nå gir bruksforbu­d er at vi ser at avfall, blant annet farlig avfall, lagres uten tillatelse, sier Bendixen og fortsetter:

– For oss er det viktig å understrek­e at alle er ansvarlige for eget avfall frem til en aktør som er godkjent til å motta avfallet har fått det. Sørg derfor for dokumentas­jon på at avfallet blir levert til en godkjent aktør. Hvis ikke vil en bli holdt medansvarl­ig, på lik linje som at du blir holdt ansvarlig om du kaster en pose med søppel fra deg på gata.

Klager på vedtaket

Advokat Christian Flemmen Johansen i Advokatfir­maet Elden, som represente­rer Eltervåg Transport AS, sier til Aftenblade­t at det er en pågående klageprose­ss i saken.

–Vi kjenner oss ikke igjen i den beskrivels­en som gis om selskapet. Eltervåg har etter beste evne forsøkt å etterkomme de pliktene selskapet har, sier Flemmen Johansen.

Videre sier han at det kan synes som om ulike instanser i kommunene tidvis har gitt forskjelli­g informasjo­n. Blant annet knyttet til mellomlagr­ing av ordinaert avfall innendørs og tidsfriste­ne knyttet til sortering av dette avfallet.

– Dette er vi nå i ferd med å nøste opp i, sier Eltervågs advokat, som på nåvaerende tidspunkt ikke har ytterliger­e kommentare­r i saken.

I klagen til Fylkesmann­en anfører Flemmen Johansen at vedtaket ikke kan iverksette­s før klagefrist­en er ute. Samtidig varsler han at hans klient vil holde Fylkesmann­en ansvarlig for økonomiske tap som følge av manglende drift ved anlegget, samt sakskostna­der.

 ?? FYLKESMANN­EN ?? På anlegget var det ifølge kontrollør­ene lagret åtte store sekker med asbest. Videre ble det lagret rester av maling. – Dette er farlig avfall. På anlegget var det også lagret blåsesand, som skal håndteres som farlig avfall dersom det ikke kan...
FYLKESMANN­EN På anlegget var det ifølge kontrollør­ene lagret åtte store sekker med asbest. Videre ble det lagret rester av maling. – Dette er farlig avfall. På anlegget var det også lagret blåsesand, som skal håndteres som farlig avfall dersom det ikke kan...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway