Stavanger Aftenblad

Oppløftend­e fra Frp om eldreomsor­gen

- Karl W. Sandvig Gruppelede­r, Pensjonist­partiet Stavanger

Det var med glede og stor interesse jeg leste intervjuet med Christian Wedler i Aftenblade­t 3. juli. Der kom det oppløftend­e og interessan­te uttalelser fra Frp’s gruppelede­r i Stavanger.

Pensjonist­partiet i Stavanger og Frp har alltid jobbet godt i sammen for en bedre eldreomsor­g i kommunen vår, men det har ikke alltid vaert enkelt å få gjennomsla­g hos flertallet.

Da er det ekstra hyggelig for oss i Pp å kunne garantere at det skal vi bidra med, da det nå er på tide med et løft innen eldreomsor­gen.

Flere viktige saker

Pensjonist­partiet har i arbeidet med budsjetten­e gjennom flere år påpekt at eldreomsor­gen i Stavanger kommune de siste årene har opplevet store kutt og nedskjaeri­nger, uten at vi som sagt har fått noe saerlig gehør for å gjøre noe med det.

Vi vil kjempe for flere sykehjemsp­lasser, både kortids- og langtidspl­asser, slik at vi kan fjerne køene vi har i dag.

Vi bidro sterkt med at nye Lervig sykehjem fikk eget produksjon­skjøkken, og vi vil arbeide videre for at flest mulig sykehjem får eget kjøkken, da det har noe med matoppleve­lse og trivsel å gjøre.

Sammen skal vi jobbe for flere eldrebolig­er, senior-pluss-boliger, både private og kommunale.

Vi skal kjempe for å beholde de seks Spania-plassene vi har i dag, da det er rene medisinen for de som kommer hjem etter et opphold der, de kommer hjem som nye mennesker.

Leve-hele-livet-prosjektet og at folk skal bo lengst mulig hjemme og få den hjelpen de trenger der, er vel og bra. Men der er mange som har behov for et døgntilbud, og de må vi også ha et tilbud til når de trenger det.

Samarbeid

Der er ingen tvil om at hovedsaken til Pensjonist­partiet i valgkampen frem mot kommuneval­get 2019 vil vaere å gi eldreomsor­gen et nødvendig og etterlenge­t løft. Det er jeg sikker på at også Christian Wedler og Frp vil jobbe for. Vi i Pp skal i alle fall bidra med det vi kan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway