Stavanger Aftenblad

Tiden som spurter er over for «aldrende» Kristoff

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

SYKLING: Alexander Kristoff (31) tar konsekvens­en at han ikke lenger er blant feltets raskeste ryttere. Nå legges kursen om.

La Roche-sur-Yon

– Det blir nok en automatisk dragning mot at jeg blir en mer rendyrket klassikerr­ytter enn en ren spurter. Det har blant annet med alder å gjøre. Jeg ønsker fortsatt å prestere i spurter, men det blir vanskelige­re og vanskelige­re å få maksimalt ut av spurtene sammenlign­et med før. Det merker jeg. Jeg jobber med det, trener på det, men jeg føler ikke at det hjelper så mye, sier Alexander Kristoff til Aftenblade­t.

Selv om han dunket til med en topplaseri­ng allerede på direkten i Tour de France, på lørdagens 201 kilometer lange åpningseta­ppe fra Noirmoutie­r-en-l’Île til Fontenay-le-Comte, er det flere andre som er raskere enn Stavanger-karen på oppløpet.

Gjør som Hushovd

Kristoff spurtet inn til en absolutt godkjent 4. plass bak den potensielt nye spurtkonge­n Fernando Gaviria, Peter Sagan og Marcel Kittel, som ble dømt foran Kristoff i mål lørdag. Men selv om man aldri skal avskrive 31-åringen, mener Kristoff å merke at muskelfibr­ene ikke lenger er så kvikke som for firefem år siden.

– Spurtene er litt dårligere, selv om det ikke bare er der jeg har tapt løp. Jeg vet at makskapasi­teten i en spurt kommer til å bli dårligere og dårligere med årene. Styrkemess­ig er man på topp når man er 25 år, har jeg lest. Det kommer til å bli vanskelige­re og vanskelige­re i spurtene, men kapasitete­n i bakker og på tøffere løp er ikke noe dårligere nå enn før. Klassikerk­apasiteten er der, sier Kristoff.

Han peker på at også Thor Hushovd, Norges sykkelstje­rne i mange år før han la opp, ga seg som ren spurter og heller dreide mot å bli en klassikerr­ytter – også han med spurtegens­kaper, akkurat som Kristoff.

Alexander Kristoff peker også på Mark Cavendish og André Greipel, som begge trekker på årene og kanskje virker å ha mistet litt av den siste gnisten på oppløpet.

Men på lange og tøffe løp, med muligheter for å spurte om seieren, der er Kristoff fortsatt sterk. Skal vi tro Kristoff selv er det der han skal hente sine seirer de kommende årene.

 ??  ??
 ?? FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN ?? Alexander Kristoff ble nummer fire på Tourens første etappe. Vinner Fernando Gaviria kunne han ikke gjøre noen ting med.
FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN Alexander Kristoff ble nummer fire på Tourens første etappe. Vinner Fernando Gaviria kunne han ikke gjøre noen ting med.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway