Stavanger Aftenblad

VM-historie

-

y For første og faktisk andre gang i historien ble det dømt straffespa­rk i en VM-finale i 1974. Etter mindre enn ett minutt av kampen og en uavbrutt pasningsse­rie på over 20 pasninger, ble Johan Cruyff felt av Berti Vogts innenfor sekstenmet­eren. Johan Neeskens scoret på straffen, men Vest-Tyskland fikk også straffespa­rk da Bernd Hölzenbein ble revet ned ved straffemer­ket i det 25. spilleminu­ttet.

Paul Breitner scoret deretter det andre straffemål­et i VMs finalehist­orie. Gerd Müller ordnet 2-1 rett før pause, et resultat som sto seg kampen ut. VestTyskla­nd ble dermed verdensmes­tere.

Vest-Tyskland ble første regjerende europamest­er og verdensmes­ter.

Finalen ble faktisk utsatt i flere minutter, fordi arrangøren­e hadde glemt å sette ut cornerflag­gene.