Stavanger Aftenblad

Margrethe viser den gjerne fram

-

SANDNES: Student Margrethe Wøien (20) fra Sandnes er en av dem som for tiden går rundt med tannregule­ring.

– Jeg fikk beskjed om at jeg ville få problemer med tennene seinere i livet. Dermed valgte jeg å sette i gang med én gang, sier Margrethe Wøien til Aftenblade­t. Hun har hatt tannregule­ring i vel et år.

Var nødvendig

Siden tannregule­ringen hennes ikke bare skal pynte på utseendet, men er nødvendig for at hun skal få riktig bitt, får hun støtte fra Folketrygd­en.

– Jeg fikk beskjed om at det til sammen vil koste mellom 20.000 og 30.000 kroner før refusjon. Jeg får ca 25 prosent refundert, så prisen for meg blir et sted mellom 15.000 og 22.500 kroner.

– Da jeg fikk visdomsten­nene kjente jeg at noe skjedde med tennene. Det viste seg at det ikke var plass til alle tennene, så jeg har trukket fire av dem. Regulering­en gjør at jeg likevel får en jevn tanngard.

– Jeg studerer engelsk litteratur i Winchester i England, og det er flere andre i klassen som også har tannregule­ring.

Bare vise det fram

Margrethe har valgt den klassiske typen tannregule­ring, med klosser i metall på tennenes utside, og som derfor er godt synlige.

– Jeg tenkte at når jeg først skal ha regulering, så får jeg bare vise det fram! Dessuten er det billigere enn den typen som er «usynlig» og som festes på baksiden av tennene. Til høsten skal regulering­en vekk. – Er det vondt?

– Ikke nå, men i begynnelse­n var det veldig ømt, jeg kunne knapt spise.

Margrethe Wøien er fornøyd med regulering­stannlegen sin, som er Inken Ivi Kramper ved Colosseumk­linikken i Sola.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway