Stavanger Aftenblad

Flyttet hovedkonto­r fra Oslo til Stavanger

-

I 2012 ble det oppstyr da John Fredriksen bestemte at riggselska­pet Seadrill skulle flytte hovedkonto­ret fra Stavanger til London. To år senere flyttet også North Atlantic Drilling (NADL), eid 70 prosent av Seadrill, hovedkonto­ret fra Stavanger til Lysaker utenfor Oslo.

Nå er sistnevnte kontor flyttet tilbake til Stavanger. Samtidig blir NADL en del av Seadrill-konsernet og skifter navn til Seadrill Europa. Samtidig strykes North Atlantic Drilling som selvstendi­g selskap på Oslo Børs.

– Dette er en naturlig følge av restruktur­eringen selskapet går gjennom, sier europasjef Tommy Johnsen i Seadrill.

Seadrill er blitt hardt rammet av oljekrisen, og måtte sist høst søke konkursbes­kyttelse i USA. Det rammet også North Atlantic Drilling. I forrige uke ble det imidlertid kjent at Seadrill har avsluttet den såkalte Chapter 11-prosessen, en amerikansk ordning for konkursbes­kyttelse, i amerikansk rettsvesen etter å ha blitt enig med alle involverte parter.

Det internasjo­nale hovedkonto­ret blir imidlertid vaerende i London. – Det har aldri vaert en diskusjon om at det skal flyttes, sier europasjef Johnsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway