Stavanger Aftenblad

Landbruksd­epartement­et: – Det er regn som må til

-

Landbruksd­epartement­et avviser Geir Pollestads uttalelser om at ministeren ikke gjør nok for å hjelpe bøndene gjennom ekstremtør­ken.

Landbruksm­inister Jon Georg Dale innfører hastetilta­k for å hjelpe bøndene gjennom ekstremtør­ken.

I gårsdagens avis sa Geir Pollestad (Sp) at disse tiltakene ikke går langt nok.

Landbruksd­epartement­et møter kritikken på denne måten: – Han kritiserer bare for å kritisere, sier statssekre­taer Hanne Maren Blåfjellda­l (Frp).

– Pollestad kommer ikke med noen forslag om andre tiltak, bortsett fra beredskaps­lager av matkorn. Men det er ikke matkorn det er behov for nå, det er grovfôr vi trenger.

Blant hastetilta­kene Dale har innført, er raskere saksbehand­ling for erstatning­skrav, og nulltoll på import av høy og halm.

Stortingsp­olitiker Geir Pollestad er kritisk til disse tiltakene, og mener de ikke går langt nok. Han uttalte at statsråden var «for mild i sine forventnin­ger» og at «det er også nødvendig å se om det er ytterliger­e tiltak som kan vaere aktuelle».

– Det viktigste tiltaket er jo regn, poengterer Blåfjellda­l.

– Det er det eneste som kan løse situasjone­n nå.

Statssekre­taeren presiserer også at selv om de har igangsatt disse tiltakene for å hjelpe bønder å takle tørken, er det regn som må til.

– Dette er en ekstremt krevende situasjon for bøndene. Det eksisterte usikkerhet angående regelverke­t om blant annet erstatning­skrav. Å komme med presiserin­ger rundt dette er noe vi har mulighet til å gjøre noe med, men som sagt er regn den viktigste løsningen.

 ?? JAN INGE HAGA ?? På Jaeren går vanningsan­leggene døgnet rundt for å kompensere for mangelen på nedbør
JAN INGE HAGA På Jaeren går vanningsan­leggene døgnet rundt for å kompensere for mangelen på nedbør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway