Stavanger Aftenblad

Mick Jagger kritiserer Polen

-

Rolling Stones-vokalist Mick Jagger, bildet, er klar på hva han mener om Polens nye lovreform, som innebaerer tvangsavga­ng for rundt 40 prosent av dommerne i høyesteret­t. Dommerne må gå av fordi pensjonsal­deren settes ned fra 70 år til 65 år, og dermed får de ikke fullført seksårsper­ioden de etter grunnloven er ansatt for.

– Jeg er for gammel til å vaere dommer, men jeg er ung nok til å synge, sa Jagger fra scenen lørdag, delvis på polsk, ifølge avisen Gazeta Wyborcza.

Uttalelsen kom dagen etter at nobelprisv­inner og tidligere president Lech Walesa kom med en oppfordrin­g til den legendaris­ke frontvokal­isten og bandet på Facebook.

– Mange personer i Polen forsvarer frihet, men de trenger støtte. Hvis dere kan si eller gjøre noe mens dere er i Polen, ville det virkelig bety noe for dem, skrev Walesa i innlegget, adressert til «herr Jagger og The Rolling Stones».

Walesa har sammen med tusenvis av polakker den siste tiden demonstrer­t mot lovendring­ene som de mener undergrave­r demokratie­t.

– Vi kom til Polen for lenge siden i 1967, sa Jagger til de fremmøtte lørdag, med referanse til da de var det første vestlige bandet som opptrådte bak Jernteppet.

– Jeg håper dere holder fast ved alt dere har laert siden det. Gud velsigne dere! (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway