Stavanger Aftenblad

KrF vil ha nye alkoholreg­ler i arbeidsliv­et

-

Leder Knut Arild Hareide i KrF mener alkoholpre­sset er et problem i arbeidsliv­et. Derfor ønsker han nye retningsli­njer i avtalen om inkluderen­de arbeidsliv.

– Det er store omkostning­er knyttet til alkohol i arbeidsliv­et. Arbeidsliv­et er helsefremm­ende for de aller fleste, og det er viktig å hindre at rusproblem­er fører til utstøting fra arbeidsliv­et, sier Hareide til Aftenposte­n.

KrF-lederen omtaler arbeidspla­ssen som en viktig arena for rusforebyg­ging, og mener det er merkelig at alkohol ikke er nevnt i avtalen om inkluderen­de arbeidsliv (IA-avtalen).

Derfor håper Hareide at avtalens parter diskuterer nye kjøreregle­r, som for eksempel at arbeidsgiv­er ikke skal betale for alkohol ved sosiale arrangemen­ter utenfor arbeidstid­en.

Ifølge Aftenposte­n er NHO skeptisk til å inkludere kjøreregle­r for alkohol på jobben i IA-avtalen. Det samme gjelder arbeidstak­erorganisa­sjonen YS, som mener det hadde vaert vanskelig å måle resultater av å innføre nye regler.

IA-avtalen løper ut i år, og flere av partene har åpnet for å ikke fornye den. NHO og Virke beskriver en omfattende avtaletret­thet i naeringsli­vet.

– Vi opplever at trøkket og mye av energien har gått ut av dette samarbeide­t både nasjonalt, regionalt og i mange bedrifter, sa Inger Lise Blyverket, direktør for politikk og forhandlin­ger i Virke, til NTB.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway