Stavanger Aftenblad

Skuffet Kristoff misset da spurtkanon­ene veltet

-

SYKLING: Alexander Kristoff fikk vinnersjan­sene servert på et sølvfat på søndagens etappe. Men i spurten var han sjanseløs.

Alexander Kristoff brukte gårsdagens lagtempoet­appe i Cholet til å hente seg inn igjen etter to hektiske dager i glohete Frankrike.

De to første etappene har endt med spurt, Kristoff har sittet med i finalen. Lørdag imponerte han da han spurtet inn til en 4. plass da Fernando Gaviria satte resten av feltet på plass. Søndag, da Gaviria og flere andre spurtkanon­er veltet 900 meter fra mål, var Kristoff egentlig aldri i naerheten av å kjempe om seieren da Peter Sagan krysset mållinjen først.

Det var en stor vinnersjan­se som ble misbrukt.

– Stivnet

– Det var en stor sjanse for meg, og jeg burde prestert bedre. Jeg hadde ambisjoner om å kjøre bedre, så jeg er egentlig litt skuffet. Det som skjedde lørdag var litt oppløftend­e. Derfor trodde jeg at jeg skulle kunne kjempe naermere de beste på 2. etappe. Men jeg følte nesten at jeg var litt lenger unna. Så sånn sett er jeg skuffet, sa Kristoff etter å ha blitt nummer fem på etappen til La Roche-sur-Yon.

Kristoff hadde hjulet til Arnaud Démare. Men da franskmann­en hamret løs på pedalene, måtte Kristoff innse at han ikke var i naerheten av å følge.

–Jeg stivnet ganske kjapt da Démare startet, jeg hadde jeg ikke krefter til å gå i samme fart. Da skjønte jeg fort at dette ikke gikk, og da forsvinner litt av gnisten, forklarte Kristoff.

– Jeg følte meg ikke i kjempeform opp den siste bakken. Det er ganske varmt. Det kan vaere at varmen spiller litt inn. Jeg satt med litt høy puls og det var kanskje på grunn av varmen. Det har vaert varmt i Stavanger også, men det er kanskje ti grader kaldere der enn her. Så varmen spiller kanskje litt inn.

Svidde av kreftene

Det var flere gode spurtere som satt foran velten som gikk. Men en slik mulighet, med så mange konkurrent­er som går i bakken, må utnyttes om det skal bli flere enn de to etappeseir­ene Kristoff står bokført med (begge er fra 2014).

– Jeg satt ganske langt bak i den gruppen før velten og jeg måtte bruke mye krefter på å komme meg foran. Jeg kom kanskje ikke helt i posisjon. Jeg gled framover, men klarte ikke å samle krefter til å spurte. Hvis jeg hadde fått en lagkamerat foran velten, kunne han kanskje ha kjørt meg fram, jeg ville kunnet spare litt krefter. Men jeg hadde ikke vunnet, sa Kristoff.

– Men det er mange etapper og flere muligheter, jeg håper det skal løsne litt, sier Stavanger-karen.

Og det stemmer. Det er flere muligheter. Allerede i dag kan Kristoff vaere med og kjempe om seieren. Etappen fra La Baule til Sarzeau er på 195 kilometer og er kupert. Og som vanlig i Tour de France kan alt skje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway