Stavanger Aftenblad

VM-historie

-

y «It’s coming home» synger 50 millioner engelskmen­n med håp i stemmen før onsdagens semifinale mellom England og Kroatia. Drømmen om engelsk VM-gull lever utrolig nok fortsatt. De har slått Panama, Tunisia og Sverige, og spilt uavgjort mot Colombia. Slår de Kroatia, er de klare for finale. Har noe land noen gang hatt en lettere vei til en VM-finale? y Det blir i så fall den første finalen på engelskmen­nene siden 1966 – da tre mål av Geoff Hurst sørget for at England vant VM-gull på hjemmebane. Hat-tricket er det eneste noensinne i en VM-finale. Så får vi heller forsøke å glemme at hans andre scoring – den som ga England ledelsen 3-2 mot Vest-Tyskland i første ekstraomga­ng, aldri var over streken. Ballen traff tverrligge­r før den spratt ned på linjen og ut. Den sovjetiske dommeren har senere hevdet i sine memoarer at han trodde ballen traff nettet før den spratt ut. Han dømte derfor scoring.

 ?? NTB/SCANPIX ?? England-kaptein Bobby Moore kunne feire med Jules Rimet-pokalen etter den svaert kontrovers­ielle finaleseie­ren i 1966.
NTB/SCANPIX England-kaptein Bobby Moore kunne feire med Jules Rimet-pokalen etter den svaert kontrovers­ielle finaleseie­ren i 1966.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway