Stavanger Aftenblad

Gull til Norge og Stavanger Roklub i nordisk mesterskap

-

Stavanger-roerne Rasmus Kruse Rasmussen og Håkon Biserød Vengnes gjennomfør­te et prikkfritt løp i en svaert utfordrend­e motvind på danskenes nasjonalan­legg for roing og vant med over fem sekunder over forhåndsfa­vorittene fra Danmark.

– Dette er utrolig kjekt for klubben og ikke minst, for de to roerne. Rasmus og Håkon rodde utrolig bra i dag og seieren var vel fortjent, sier rosjef og lagleder Martin Tønnessen i Stavanger Roklub

Det er ikke hverdagsko­st med gull i nordisk mesterskap, foreløpig er Stavanger-gullet det eneste gullet som Norge har tatt så langt i mesterskap­et. I damer junior A dobbeltscu­ller var det Siri Haaland Tønnessen og Sigrid Nilsen fra Stavanger Roklub som represente­rte Norge. De kom inn på en tredjeplas­s i sitt løp, og fikk med seg en bronse.

Stavanger Roklub er en av Stavangers eldste og tradisjons­rike idrettsklu­bber. Klubben er fast leverandør­er av gullvinner­e, VM- & OL-medaljevin­nere og norgesmest­ere.

ROING: Stavangerr­oerne Rasmus Kruse Rasmussen og Håkon Biserød Vengnes knuste storfavori­tten Danmark og tok et suverent gull i junior A dobbeltscu­ller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway