Stavanger Aftenblad

To kvinner kranglet om dvergpudde­len «Ludde»

- Maria Koch Haugane maria.koch.haugane@aftenblade­t.no

Den 19. juli møtte både to kvinner i Jaeren tingrett. Begge med et ønske om å vaere eieren til hunden «Ludde.»

I august 2016 ble det inngått en fôrvertsav­tale mellom kvinnene. Ludde som er en dvergpudde­l.

Avtalen mellom dem ga fôrverten rett til å overta Ludde helt uten kostnad, og ta vare på den som sin egen. Hun ville i fremtiden få eierskap for hunden når oppdretter­en var ferdig med ham for avl og utstilling­smulighete­r.

I tiden frem til dette hadde oppdretter en førsterett til å stille ut hunden, og bestemme over hvilken pelsklipp Ludde skulle ha.

Etter en utstilling i mai 2017 uttrykte oppdretter i en sms-dialog at hun ønsket å heve avtalen med fôrverten. Hun anklaget fôrverten for å ikke gitt hunden nok mat, og manglende samarbeid på utstilling­sklippen av Ludde.

Ifølge avtalen hadde hun hevingsret­t uten å betale erstatning, dersom fôrverten hadde mislighold­t fôrvertsav­talen.

Partene var uenige om oppdretter kunne heve avtalen. Fôrverten protestert­e med at det er en høy terskel for hevingsret­t og at hun burde fått en advarsel før oppdretter tok tilbake hunden. I retten ble det presentert en tekstmeldi­ng som uttrykte at fôrverten tenkte på hundens beste da hun klippet ham.

I dommen blir det avgjørende at fôrverten har gitt Ludde en «lammeklipp.» Klippen hindret oppdretter å bruke Ludde i to planlagte utstilling­er i 2016, da han skulle ha «løveklipp» for anledninge­n.

- Vi er veldig fornøyd med avgjørelse­n, og mener at det er det beste for Ludde. Advokatful­lmektig Malen Øien Stølen som represente­rte oppdretter.

Den 10. juli ble fôrverten dømt til å betale saksomkost­ninger på 14.000 kr og gikk tomhendt hjem uten Ludde. Klippen viste seg å bli dyr.

Aftenblade­t har ikke lyktes i å få kontakt med advokaten til fôrverten.

 ?? RUNE VANDVIK ?? De to modulene har ruvet i landskapet i Stavanger de siste månedene.
RUNE VANDVIK De to modulene har ruvet i landskapet i Stavanger de siste månedene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway