Stavanger Aftenblad

Fem klubber forhandler med Molde om Håland

- Trond Hustad

FOTBALL: Moldedirek­tør Øystein Neerland bekrefter at det foreligger muntlige bud på Erling Braut Håland (17) fra store klubber i flere ligaer.

Molde-ledelsen har fått en rekke henvendels­er fra utenlandsk­e klubber som er interesser­t i unggutten Erling Håland.

Romsdals Budstikke erfarer at Molde forhandler med fem klubber om Håland, og at den ene klubben skal vaere Juventus.

Administre­rende direktør Øystein Neerland har tidligere avvist at klubben har konkrete bud på bordet.

– Har dere mottatt bud nå? –Det er mye oppmerksom­het rundt dette, men det er som oftest mye faerre bud enn det skrives om i slike saker. Mange klubber har sett kampene våre i Eliteserie­n i det siste, så får vi se hva det blir til. Vi har vaert i dialog med noen klubber, men forholder oss rolig til interessen. Nå er G19-mesterskap­et det neste for Erling, sier Øystein Neerland.

Italia, England og Tyskland Det skal vaere seriøs interesse for Håland i Italia, England og Tyskland. Det vil ikke Neerland bekrefte.

– Det er et antall aktører som har tatt direkte kontakt med oss. Vi har vaert i samtaler med noen klubber, men der står saken. En samtale er ikke det samme som et bud. Vi forholder oss til formelle tilbud som står på et papir. Og det ligger ingen slike konkrete bud med tidsfrist på bordet.

– Hva er egentlig forskjelle­n på et muntlig og skriftlig bud?

– Man snakker sammen og så kan man avtale å komme tilbake til hverandre. Noen lufter interessen og sjekker nivået på pris. Vi har en dialog med flere om Erling. Det har vi også med flere andre spillere, uten at det nødvendigv­is kommer bud. Klubbene kan forhandle om flere andre spillere samtidig, slik at alt koker bort i kålen, sier Neerland.

Juventus fikk nei

Ifølge direktøren er Juventus fortsatt den eneste klubben som har levert et konkret tilbud. Det er et halvt år siden.

– I vinter kom det skriftlig bud fra Juventus som vi sa nei til. Det som skjedde da er historie. Siden har nye klubber kommet inn i bildet og noen har blitt borte. I ettertid er det flere som har kommet med muntlige bud opp mot sommervind­uet, men det er ikke et stort antall. Vi som sitter midt i dette opplever at media hausser opp interessen mer enn realiteten, sier Neerland.

Han bekrefter at MFK-ledelsen også er i samtaler med utenlandsk­e klubber om andre spillere, men han vil ikke avsløre hvilke navn det dreier seg om.

Også Leo Østigård, som denne sesongen har vaert på utlån til Viking, skal vaere aktuell for salg allerede i sommer. Både Håland og Østigård skal de neste ukene spille EM-sluttspill­et for G19.

PS: Etter det Aftenblade­t kjenner til skal Bryne ha sikret seg en god videresalg­savtale på Erling Braut Håland. Jaerklubbe­n har krav på rundt 20 prosent av den eventuelle salgssumme­n dersom Molde bestemmer seg for å selge 17-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway