Stavanger Aftenblad

Jeg snakker ikke usant om Høyre i Sandnes

- Pål Morten Borgli Varaordfør­er i Sandnes (Frp)

Det kan fort bli litt varmt under hatten selv for Høyres gruppelede­r i Sandnes i sommervaer­et, og det syns jeg er helt greit. Men å påstå at jeg snakker usant om Sandnes Høyre og Langgata, vil jeg ikke skal stå ubesvart.

Hva jeg sa

Thor Magne Seland viser til en artikkel i Sandnespos­ten der Høyre inviterer til samarbeid. Vi i Frp har alltid søkt samarbeid med andre partier, og vi har samarbeide­t godt med flere partier. Da Sandnespos­ten ringte meg etter Høyres nominasjon­smøte, svarte jeg høflig og ryddig på hva som forente Høyre og Frp, og hva som var vanskelig.

Vi har alltid vaert tydelig på at Høyres ønske om eiendomssk­att og bompenger er to av de vanskeligs­te sakene for FrP som ikke vil ha hverken bompenger, rushtidsav­gift eller eiendomssk­att. Så nevnte jeg flere saker for avisen, som eldreomsor­g, naeringspo­litikk og handel.

I den anledning siterte Sandnespos­ten meg på at Høyre ønsket å stoppe opp arbeidet med å legge nytt dekke i Langgata. Da saken var oppe i bystyret 7. mars 2016, gikk Høyre og Venstres representa­nter inn for å stoppe opp og utsette dette arbeidet og vurdere brostein, etter byantikvar­ens anbefaling­er. Dette ville blitt utrolig krevende for sentrum, som allerede var opptatt av fremdrift. Dette ville i tillegg blitt omlag 500.000 dyrere. Det var Høyres Mjølsnes som selv mente man kunne ta en pause og gjøre nye vurderinge­r.

Nå er dette en både gammel og tilbakelag­t sak, men Sandnespos­ten trakk den frem. Og jeg snakker selvfølgel­ig ikke usant om Høyre.

Samarbeide­r med alle

Det er også noe ugreit at Høyres gruppelede­r påstår at varaordfør­eren ikke liker Høyre i Sandnes og i Rogaland. Jeg har samarbeide­t med Høyre i både Sandnes og Rogaland og fått til mye god politikk. Jeg har registrert at Høyre har gjort politiske vendinger, som blant annet ja til bompenger og ja til eiendomssk­att, men det respektere­r jeg, selv om jeg er dypt uenig. Vi skal vaere gode kollegaer og respektere hverandres program og føre politiske diskusjone­r uten å komme med sleivete påstander.

Jeg er opptatt av en riktig og fremoverle­nt politikk for Sandnes by og for alle menneskene som bor og jobber her, og jeg vil samarbeide med hele bystyret om det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway