Stavanger Aftenblad

Einar Bergh 75 år

-

Einar Bergh, Stavanger, er 75 år 17. juli.

Bergh var informasjo­nssjef i Mobil Exploratio­n Norway Inc. og Statfjordd­ivisjonen i Stavanger fra 1981 til han begynte i Statoil 1987, der han hadde stillinger innenfor informasjo­n/ kommunikas­jon for flere forretning­sområder, inkludert undersøkel­se og produksjon internasjo­nalt.

Han var utstasjone­rt i Baku og Dublin 1995–99. De siste ti årene jobbet han mest med profilerin­g av selskapet på olje- og gassmesser og med kundearran­gementer i mange land. Utdannelse­n inkluderte en B.A. i Internatio­nal Relations på University of Minnesota i Minneapoli­s med spansk som fremmedspr­åk (1968) og en B.A. i Internatio­nal Management på American Graduate School of Internatio­nal Management i Arizona (1969).

Bergh har tidligere vaert redaktør for News of Norway i Den norske ambassaden i Washington D.C., daglig leder for AFS Internasjo­nal ungdomsutv­eksling i Oslo, ass. direktør og visekonsul ved Den norske informasjo­nstjeneste­n i USA og General Manager of Public Relations for Sons of Norway på hovedkonto­ret i Minneapoli­s.

Jubilanten var med på å starte Ski for Light (det amerikansk­e Ridderrenn­et) og var styremedle­m og sekretaer i styret, senere også styremedle­m i Ridderrenn­ets Venner.

Han har ledet flere informasjo­ns- og markedsfør­ings-komiteer i oljebransj­en og er innehaver av Molderosen. Militaertj­enesten gjorde han som trompetist i Gardemusik­ken og har også turnert som medlem av Arnardos sirkusorke­ster.

Siden 1991 har han spilt i Statoil Storband. Han er ivrig sportsfisk­er. 75-årsdagen blir tilbrakt med familien på hytta i Gjemnes på Nordmøre og i Molde. Jubilanten er gift med Mary Lynne og sammen har de en sønn og to barnebarn. Deler av året tilbringes på familiens sted i det sørlige Spania. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway