Stavanger Aftenblad

Nå må en rørt trenerpapp­a ta tøffe valg før EM

-

FRIIDRETT: Da Jakob Ingebrigts­en toppet VM-sølv på 1500 m med bronse på 5000, kjente trenerpapp­a Gjert at tårene var der. Nå må han styre tre seierslyst­ne brødre til EM-distansene i Berlin.

– Det skal mye til at jeg reagerer sånn, men det den gutten gjorde på 5000 meter, det er sånn som gjør meg emosjonell. Tårene lurte i øyekroken, fortalte Gjert Ingebrigts­en til Aftenblade­t noen minutter etter at det verste koket har lagt seg på Tampere stadion.

Ren kjaerlighe­t Temperatur­en er ofte høy i Team Ingebrigts­en, men som Gjert sa i et intervju med Aftenblade­t i fjor sommer: «Det er ren kjaerlighe­t som driver meg, jeg gjør dette fordi det er det guttene vil.»

– Vi får igjen for det vanvittige arbeidet vi legger ned. Det er ikke noe mer Gjert vil. Jeg vet at han blir rørt, sier Jakob Ingebrigts­en, som kjenner det inni seg, han også.

Noen timer alene med kjaeresten Elisabeth Asserson var alt han bevilget seg av feiring. Søndag tok flyet av fra Tampere med endestasjo­n Milano og St. Moritz.

Han konkurrere­r bare én gang til før årets største mål: EM i Berlin 7.-12. august.

Sammen med Filip Ingebrigts­en som imponerte med andreplass på 1500 meter under Diamond League i Rabat, Marokko fredag før helgen, stiller han i et rent verdenskla­ssefelt under Diamond League i Monaco kommende fredag.

– Hva skjer frem mot Monaco kommende fredag og EM?

–Jeg er i kjempeform og skal klare å ta meg inn til Monaco der Filip og jeg løper 1500 meter mot verdens beste, lover Jakob.

– Han kan gjerne bevege seg ned på 3.33-tallet der, sier trener Gjert.

– Det er fryktelig fort, kommer det kjapt fra Jakob som har 3.36,06 som best.

– Hva med EM, blir Jakob 5000 meterløper etter storløpet i Tammerfors?

– Henrik mener han har maratonkro­pp, smiler treneren.

– Det blir 1500 meter og 5000 meter, tilføyer han.

– Hva med Filip, han er ikke kvalifiser­t på 5000 meter?

– Han løper 5000 meter i Heussen førstkomme­nde lørdag, dagen etter Monaco, sier treneren og så er den saken klar.

– Men EM-diskusjone­n får vi ta sammen i St. Moritz. Det blir ikke snakk om noe kompiskjør­ing uansett oppsett, de er individual­ister og vil vinne alle tre.

–Ja, om ikke Jakob ofrer seg og sier at han kan løpe mange flere mesterskap i årene fremover, smiler treneren som bevilger seg noen dager fri før han dukker opp i Monaco.

Slo verdensmes­teren

Jakob Ingebrigts­en konkurrert­e med løpere som har ned mot og under 13.00 som personlig rekord.

Han konkurrert­e mot regjerende mester på distansen, Selemon Barega, han har 12.55 som best og 13.02 i år. Senest for ti dager, under Diamond League-stevnet i Lausanne, ledet etiopieren samme distanse helt til siste sving. Da ble han nedløpt.

– Jeg var dum og trodde de skulle ta det med ro fra start, men de kjørte på og delte opp feltet. Jeg ble liggende i gruppe to, 20–30 meter bak afrikanern­e.

Trener Gjert var sikker på at medaljen var kjørt etter to runder. Desto mer imponert ble han av opphenting­en.

–Helt utrolig, en vanvittig prestasjon da han løp dem inn igjen. Nesten ikke til å tro.

– Og så du de to siste rundene? Han med den store kroppen måtte løpe sikksakk. Vanvittig, gjentar treneren for n’te gang.

– Jeg hadde aldri i verden gitt meg, og det kjennes enormt å ha slått Barega i spurten, sier en sliten 17-åring som har satt seg i voldsom respekt i hele friidretts­verden.

Det skal mye til at jeg reagerer sånn, men det den gutten gjorde på 5000 meter, det er sånn som gjør meg emosjonell. Tårene lurte i øyekroken.

Gjert Ingebrigts­en, trener og pappa

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway