Stavanger Aftenblad

Ble pappa og hevet spillet til et nytt nivå

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

GOLF: Etter 12 år som proff gjorde Eirik Tage Johansen karrierebe­ste med andreplass på Challenge Tour i Italia og 320.000 kroner på konto. Kanskje er det en liten datter som skal ha aeren.

– Jeg har fått andre ting å tenke på. Noe annet enn golf som er viktig, sier en blid Eirik Tage Johansen på telefon fra Frankrike til Aftenblade­t.

– En datter på ti måneder venter hjemme på Hinna der vi har etablert oss og har det veldig fint. Kanskje er det en av årsakene til jeg har prestert bra denne sesongen, vurderer 36-åringen.

Etter eksamen ved South Carolina University, ble han profesjone­ll golfspille­r i 2006 og var spådd en lysende karriere.

Johansen kvalifiser­te seg inn på European Tour (golfens champions league) i 2006, 2008, 2009 og 2010.

Har slitt etter 2011

I 2011 oppnådde han sitt beste resultat, en åttendepla­ss verdt 19.350 Euro under eurotouren­s Africa Open i Sør-Afrika.

Siden har Stavanger-gutten slitt med å heve seg uten at han har gitt opp av den grunn. Han spiller på høyt nivå, Challenge Tour like under European Tour, kan gjerne sammenlign­es med fotballens Europa League.

Denne sesongen har han vaert mer stabil enn tidligere, og i helgen kom betalingen:

Andreplass under Italian Challenge på Sardinia, en utbetaling på 33.000 Euro og et byks fra 66. til 14. plass på rankinglis­tene. For øvrig et svaert viktig byks.

– Holder jeg meg blant de 15 beste når sesongen er over, går jeg automatisk opp et nivå og ender i kategori European Tour, forklarer Johansen.

–Du får en del invitasjon­er hvis du ender fra 16 til 45 også, men ikke alt og i alle fall ikke til turneringe­ne med mest penger, tilføyer han.

Eirik Tage Johansen har ikke misset en eneste cut denne sesongen, for uinnvidde i golfsporte­n betyr det at du må vaere blant de +/- 70 beste etter to dager (to runder) for å få lov til å spille de to siste rundene, som regel lørdag og søndag. Det er der rankingpoe­ngene og pengene ligger.

– Puttingen satt veldig bra i helgen. Det er den delen av spillet jeg har forbedret mest, og uten tvil det som gjør at resultaten­e har forbedret seg, mener Johansen som egentlig alltid har vaert blant de beste fra utslag til green.

Fire uker jobb, én uke familie Med turneringe­n på Sardinia startet han en fire ukers turnerings­periode og spiller kommende helg i Vaudreuil utenfor Paris, fortsetter til Hamburg og av slutter turen med Swedish Challenge i Katrinehol­m.

– Det blir gjerne slik, tre, fire uker ute og én uke hjemme hos familien. Etter Katrinehol­m får jeg én uke på Hinna før det blir tre nye uker på reise, forteller Eirik Tage Johansen.

Han hadde tidligere god hjelp av lokale sponsorer, men står uten nå, må finansiere all reising og alle hotellregn­inger av egen lomme.

– Det koster meg rundt 350.000 kroner per sesong, så premiepeng­ene fra Sardinia dekker nesten alle utgiftene.

Hadde han klatret forbi Sebastian Søderberg, hadde premien øket til 48.000 Euro.

Har tjent nesten 700.000 kr. Hittil denne sesongen har han spilt inn en brukbar pott: y Challenge Tour: Challenge Tour: 48.278 Euro – cirka 463.000 kroner. y European Tour: 23.879 Euro

– cirka 230.000 kroner. y Sum fra desember 2017 til dags dato: Cirka 693.000 kroner.

Den totalt premiepott­en under Challenge turneringe­ne er gjerne 300.000 Euro, mens det er snakk helt andre summer for Europature­n, nesten aldri mindre enn 2 millioner Euro i potten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway