Stavanger Aftenblad

Nye stjerner synger ABBA

-

I nye «Mamma Mia» handler det om Lily James og de andre unge skuespille­rne. Men de gamle stjernene er stadig med på notene.

Fra og med fredag fylles kinolerret­et atter av gamle ABBA-hits, fartsfylt dans, slengbukse­r og verdenskje­nte skuespille­re.

– Vi yngre innleder filmen, hvilket ga oss muligheten til virkelig å «eie» den, sier Lily James, som spiller den unge Donna.

Vant rollen

På en bursdagsfe­st i mars i fjor sto James bedugget på et bord, iført glitrende beinklaer, og sang «The winner takes it all» av full hals. Da var hun uvitende om at hun noen måneder senere skulle få en rolle i den kommende ABBA-filmen.

Skjønt, da hun så tilbake på den aktuelle kvelden, forsto hun det straks: Der «er» Donna. Skuespille­ren ser nemlig flere likheter mellom rollefigur­en og seg selv.

– Da jeg var 18 år, var jeg veldig uredd og ville ha mest mulig ut av livet: reise, se verden, forelske meg. Alt det ser du i Donna, sier James.

– Men jeg fornemmet at det finnes en sårbarhet og ustabilite­t som driver henne framover. Hun leter etter et paradis som kanskje ikke eksisterer. Jeg kjenner meg igjen også på det området.

Ingen selvfølge

At det skulle bli en oppfølger til suksesshis­torien fra 2008, var ingen selvfølge, ifølge regissør og manusforfa­tter Ol Parker.

– Grunnen til at det har tatt ti år, er at alle involverte – ABBA inkludert – har integritet og penger nok til ikke å behøve en film to, sier han.

– Altså brukte vi veldig lang tid på å finne en fortelling som var tilstrekke­lig emosjonell og effektfull.

Beinhardt

Selv om Parker allerede har titler som «Hotel Marigold» og «Now Is Good» på CVen, er «Mamma Mia 2» hans første musikalfil­m. Sang og dans hadde han inntil nylig kun erfaring fra som tilskuer.

– Det var beinhardt, erkjenner han lattermild­t om produksjon­en.

– Hvis jeg hadde visst at jeg skulle instruere filmen, ville jeg ikke skrevet inn scenen med 14 låter. Jeg trodde at den skulle bli noen andres problem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway