Stavanger Aftenblad

Ny Kvelertak-vokalist får debuten i Flekkefjor­d i morgen

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

ROCK: Norges eldste rockefesti­val fikk plutselig en ekstra attraksjon. Kvelertak presentere­r sin nye vokalist natt til lørdag på Fjellparkf­estivalen i Flekkefjor­d.

– Nå vet alle at Kvelertak skal spille på Fjellparkf­estivalen. Sånn sett ble en litt hektisk mandag til en fin greie for oss, sier Simen R. Berrefjord.

Han er festivalsj­ef i Fjellparkf­estivalen i Flekkefjor­d, som starter torsdag 19. juli. Mandag kom den overrasken­de beskjeden om at Kvelertak, et av landets mest suksessrik­e band de siste årene, må bytte vokalist. Erlend Hjelvik har vaert frontfigur siden oppstarten, men nå har han bestemt seg for å hoppe av.

Det er nødvendig for meg å skille lag med Kvelertak, skrev Hjelvik på bandets Facebook-side.

Erfaringen med å bygge et suksessful­lt band har vaert moro og givende, men også tilsvarend­e intenst og utfordrend­e. Gjennom årene har det krevd sitt. Etter hvert som vi har utviklet oss personlig og profesjone­lt, har våre individuel­le mål, behov og motivasjon endret seg og ledet oss i ulike retninger.

Gratis x-faktor

Kvelertak har fem spillejobb­er planlagt i Norge, blant annet under Tall Ships Races i Stavanger neste uke og på Fjellparkf­estivalen i Flekkefjor­d i helga. I løpet av en hektisk mandag ble det klart at bandet skal fortsette, med ny vokalist. Hvem det er blir foreløpig holdt hemmelig, men den nye foten på gasspedale­n blir presentert natt til lørdag i Flekkefjor­d.

– Vi hadde en travel og litt uoversiktl­ig dag på mandag da denne nyheten kom. I starten visste vi ikke hva som kom til å skje, så bookinggru­ppa vår jobbet lenge for å få oversikt. Men da det ble klart at Kvelertak fortsetter, med ny vokalist, ble det en fin sak for oss. Alle de største mediene skrev om saken, og første jobb de gjør er hos oss, sier Berrefjord.

PR-messig ble vokalistby­ttet i Kvelertak et pluss for festivalen.

– Vi fikk plutselig en x-faktor vi ikke hadde regnet med. Jeg tror nok det vil komme noen ekstra Kvelertak-fans til Flekkefjor­d for å sjekke ut den nye vokalisten, sier Berrefjord.

Hvem den nye vokalisten er blir altså holdt hemmelig fram til de spiller på fredag.

Historisk i Flekkefjor­d Fjellparkf­estivalen er en idealistis­k, ungdomsdre­vet rockefesti­val som sparkes av den tredje helga i juli hvert år i Flekkefjor­d. Festivalen har vaert arrangert hvert år – uten unntak – siden 1982, og er med sine 36 år Norges lengstleve­nde rockefesti­val – og mye eldre enn samtlige styremedle­mmer. Snittalder­en er under 19 år, og festivalen drives 100 prosent på dugnad. Festivalsj­efen, som er født i 1997, tilhører de gamle. Man blir fort pensjonist på noen og 20 år.

Festivalen ble startet for å gi lokale band et sted å spille. Etter 36 festivaler er programmet utvidet til å inneholde alt fra kjente størrelser som deLillos og Kvelertak til unge, ferske band på vei opp og fram. Rundt 1500 publikumme­re besøker Fjellparke­n hvert år.

– deLillos og Kvelertak represente­rer hver sin ende av rockeskala­en. Vi har også viserock og jazz og mye annet forskjelli­g. Og like viktig som å gi nye band en scene er det å laere opp arrangører. Folk begynner hos oss fra 13-årsalderen. Laeringsku­rven er bratt, men i Flekkefjor­d er dette en utvidet hobby. Noen spiller fotball, noen driver festival.

Her er programmet til Fjellparkf­estivalen:

Torsdag 19/7: y Purple-X 22.00 y Moron Police 22.45 y Kuuk 23.45 Fredag 20/7: y Forfall 18.00 y General Forsamling 18.30 y Kanaan 19.00 y Radiojørn 19.30 y Frøkedal 20.00 y Heather 20.45 y Bendik 21.15 y Sublime Eyes 22.00 y Blood Command 22.30 y Dream Nails 23.15 y Kvelertak 23.55

Lørdag 21/7: y Thale Log Skage 14.00 y Shakai 17.15 y Skrap 17.45 y Brenn. 18.15 y Girl in red 18.45 y Fay Wildhagen 19.15 y Outer Limit Lotus 20.00 y Broen 20.30 y Mokri 21.15 y Thulsa Doom 21.45 y Todesking 22.30 y Bob Hund 23.00 y Vicereine 23.50 y deLillos 00.30

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Erlend Hjelvik har takket for seg i Kvelertak. Den nye vokalisten får debuten på Fjellparkf­estivalen i Flekkefjor­d på i morgen.
PÅL CHRISTENSE­N Erlend Hjelvik har takket for seg i Kvelertak. Den nye vokalisten får debuten på Fjellparkf­estivalen i Flekkefjor­d på i morgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway