Stavanger Aftenblad

Spiss og midtbanema­nn gir de lyseblå ro og tro før høststarte­n

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Sanel Kapidzic har laget mer enn 13 mål i gjennomsni­tt fem sesonger på rad, Akinbola Akinyemi drev Nest Sotra til opprykk i fjor. Begge har signert kontrakt med Sandnes Ulf og gir klubben forsterket tro på opprykk.

–Jeg har vaert i samtaler med Sandnes Ulf tidligere, første gangen allerede i 2013. Endelig klaffet det, sier danske Kapidzic til Aftenblade­t. Han har signert kontrakt til sommeren 2020.

–Jeg ville til en toppklubb, fikk høre mye fint om Sandnes Ulf av søskenbarn­et mitt (Akinshola Akinyemi), og var aldri i tvil da tilbudet kom, forteller Oslogutten Akinbola Akinyemi som var ønsket av Bryne. Han har signert kontrakt ut 2019.

For trener Bengt Saeternes og assistent Bojan Zajic har det vaert nødvendig å hente inn forsterkni­nger. Hele fem spillere av en liten tropp med 19 kontraktss­pillere inkludert to keepere, er skadet og ute hele eller store deler av sesongen.

Arnold Origi er hentet for å erstatte keeper Saku-Pekka Sahlgren. Kapidzic og Aki Akinyemi blir førstehjel­p og kan gå rett inn på laget mot Aalesund søndag om papirarbei­det blir ordnet.

– Jeg er veldig fornøyd

– Med Sanel og Aki får vi to vi kjenner, to som kjenner oss, to som er kampklare. Jeg er veldig fornøyd, sier Saeternes.

– Sanel er en erfaren spiss, en som kan stikke i bakrom eller holde på ballen. Det er viktig for oss, forklarer assistent Zajic.

– Aki er en type midtbanesp­iller vi ikke har, en som tar de lange løpene opp og ned, utfyller Saeternes.

Når de to treneren ønsker én eller to til, handler det mye om treningshv­erdagen.

– Vi har med oss noen gode juniorer, men kan ikke vente at de klarer å gi de etablerte konkurrans­e. Vi trenger flere som bruker treningene til å konkurrere om plasser på laget, begrunner Bengt Saeternes.

Sanel Kapidzic vet at han kan bidra.

Dansken som er 28 år, født i Sarajevo (Bosnia-Herzegovin­a) og kom til Århus som toåring, startet seniorkarr­ieren som 18-åring i toppklubbe­n AGF, kom til Vard Haugesund i 2013, gikk videre til Mjøndalen i 2014 og derfra til Fredriksta­d i 2016.

Kjente selger Sandnes

Nå kommer han fra vårkontrak­t med det polske elitelaget Korona Kielca.

– Sandnes Ulf har ambisjoner om opprykk og bygger ny stadion. Det har jeg lyst til å vaere med på. Brix og Shola som jeg har spilt med tidligere, fortale dessuten mye fint om klubben.

– I tillegg talte det at kona vil slå seg ned i Skandinavi­a, forteller Sanel Kapidzic som flytter til Sandnes med kone og en liten datter.

– Hva kan du tilføre Sandnes Ulf på banen?

– Jeg er god til å holde i ballen, og god til å score, sier århusianer­en.

Aki Akinyemi type.

– Han er fryktelig rask, raskere enn meg, skryter Shola av sitt søskenbarn.

– Feil, du er raskere, husker du vant da vi konkurrert­e, smiler Aki som er oppvokst på Holmlia i Oslo sammen med Shola.

Den høyvokste spilleren (194 cm) startet seniorkarr­ieren i Kjelsås i 2012, gikk videre til Follo (2015) og Nest Sotra (2016, 2017). Før årets sesong gikk han til Notodden.

– Det har ikke klaffet for Aki i Notodden, men vi vet hva han har prestert i Nest Sotra og Follo, sier Bengt Saeternes.

Klubbsjef Tom Rune Espedal har holdt igjen i jakten på nye spillere, men med flere sykmeldt ut sesongen, fikk klubben lov til å hente nye av lisensnemn­da selv om den er i rød sone.

– Vi er fortsatt for få i troppen og har begrensede midler til disposisjo­n. Derfor må vi vaere sikre før vi eventuelt henter en til, sier Espedal.

er en annen

 ?? EGIL Ø. NAERLAND ?? Trener Bengt Saeternes med tilfreds mine mellom nykommerne Akinbola Akinyemi, til venstre, og Sanel Kapidzic.
EGIL Ø. NAERLAND Trener Bengt Saeternes med tilfreds mine mellom nykommerne Akinbola Akinyemi, til venstre, og Sanel Kapidzic.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway