Stavanger Aftenblad

Bryne-keeper ble oppdaget av Tottenham. Nå skal han trene med storklubbe­n

- Kristian Oftedal Kvendseth kristian.oftedal.kvendseth@ aftenblade­t.no

Allerede i neste uke drar den talentfull­e keeperen til London for å trene med Tottenham. Det bekrefter utviklings­sjef Even Sel i Bryne overfor Aftenblade­t.

– Vi fikk en forespørse­l fra Tottenham etter en landslagss­amling i Porsgrunn og var selvfølgel­ig positive til den. Det er kjekt at våre spillere viser såpass godt igjen. Det er hyggelig og en fin bonus for både Bryne og spilleren selv, sier Sel.

Isak Midttun Solberg er sønnen til Thomas Solberg – som tidligere har vaert keepertren­er i Bryne. Han har akkurat fylt 15 år, han er allerede over 190 cm høy og spiller på det norske G15landsla­get.

– Han er en veldig talentfull keeper med gode holdninger og fine forutsetni­nger for å bli god. Han er treningsvi­llig og ambisiøs. Vi har tro på at Isak kan bli en god keeper for Bryne i fremtiden, sier Even Sel.

Også Brynes daglige leder Asle Tjøtta skryter av Solbergs treningsvi­lje.

– Han er enormt dedikert og samtidig ydmyk. Vi tenker langsiktig utvikling, han er fortsatt veldig ung, men det er ingen tvil om at han er en spennende keepertype, sier Tjøtta.

Isak Midttun Solberg debuterte i seniorsamm­enheng for Brynes andrelag i fjerdedivi­sjon i slutten av juni. Han var da bare 14 år gammel.

Neste uke drar han til London og Tottenhams ungdomsaka­demi for å vise seg fram. Der skal han trene med den engelske klubbens U16- og U18-lag.

– Først og fremst er det stas for spillerens selv, men det er også gøy for klubben at spillerne våre blir lagt merke til. Så må alle huske på at det er langt fra et treningsop­phold til en overgang, påpeker Asle Tjøtta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway