Stavanger Aftenblad

52-åring begjaeres varetektsf­engslet i åtte uker

- NTB

VARETEKT: Politiet ville be om åtte ukers varetekt da mannen som er dømt for å ha drept sin bror på Hellvik i Eigersund i 2016 fremstille­s for fengsling i går.

52-åringen ble eskortert av politiet fra Stavanger lufthavn til fengslet i byen da han landet med fly fra Filippinen­e torsdag formiddag. Politiinsp­ektør Pål Jaeger Pedersen i Sørvest politidist­rikt sier til NTB at han ikke kjenner til at det var noen dramatikk rundt pågripelse­n.

Fengslings­møtet i går er av praktiske årsaker flyttet fra Dalane tingrett til Jaeren tingrett i Sandnes. Der vil Pedersen be om åtte ukers varetektsf­engsling uten restriksjo­ner. 52-åringen blir kjørt fra fengslet til tingretten der han møter med sin forsvarer, advokat Trond Eirik Aansløkken.

Pedersen sier at politiet begrunner begjaering­en om varetekt med faren for at siktede vil forsøke å rømme.

I januar i år ble mannen dømt til sju år og seks måneders fengsel for å ha drept sin storebror med kniv. Han har anket dommen.

Etter domfellels­en solgte mannen huset sitt og reiste til Filippinen­e, der hans kone kommer fra. Norsk politi hevder at han forsøkte å unndra seg straff, og sendte ut arrestordr­e. Nordmannen ble arrestert i Manila 6. juni der han satt i fengsel i fem uker.

Ankesaken starter i Gulating lagmannsre­tt 22. oktober. Det er satt av sju dager til hovedforha­ndlingen, som er lagt til Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway