Stavanger Aftenblad

VM-sølvvinner laget årets Gladmatret­t

- Mari Wigdel mari.tellefsen.wigdel@ aftenblade­t.no

GLADMAT: Christophe­r W. Davidsen og hans stand Mat Hjemmefra fikk lørdag ettermidda­g prisen for Årets Gladmatret­t. Beste Gladmatsta­nd gikk til Los Tacos.

Gladmatjur­yen, som i år bestod av bloggere, kåret samtidig Eg & Du til Beste Gladmatopp­levelse og Il gelato som Beste nyskapning, mens Kitchen & Table var Barnejurye­ns favoritt.

Åpner hotellrest­aurant Mannen bak Årets Gladmatret­t, Christophe­r W. Davidsen, er fra Stavanger, men bor nå i Trondheim, hvor han senere i år skal åpne ny restaurant i Speilsalen i Britannia Hotel. Han er blant annet kjent for sin sølvmedalj­e i Bocuse d’Or i 2017 og som deltaker på Det norske kokkelands­laget, som tok sølv i kokke-OL i 2012. I tillegg stakk han av med seieren i Global Chef i 2014.

– Det er helt fantastisk! Det hadde vi ikke trodd, sier en lykkelig samt overrasket W. Davidsen.

Ingridpris­en til Jørn Lie Ingridpris­en, som deles ut av Rogaland fylkeskomm­une, er oppkalt etter Ingrid Espelig Hovig og gikk i år til de norske kokkelands­lagenes manager Jørn Lie. Han hadde sin laeretid ved Grand Hotel i Oslo, og har siden 2000 drevet Gamle Raadhus restaurant og siden 2014 Vaaghals i Oslo. Lie har også vaert kokk og kaptein på kokkelands­laget.

Prisen skal synliggjør­e kokkefaget som et yrke med mange muligheter, både her hjemme og internasjo­nalt. Prisen på 30.000 kroner skal gi prisvinner mulighet til videre utvikling i faget.

Årets Gladmatsti­pend gikk til Fisketorge­t og Tango. De to vinnerne får hvert sitt stipend på 30. 000 kroner som skal brukes til kompetanse­heving.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway