Stavanger Aftenblad

– Ekstremt overrasket over folkemengd­ene

- Rolf Frøyland rolf.froyland@aftenblade­t.no

GLADMAT: Maren Skjelde var klar over at Gladmat-festivalen var populaer, men at det skulle komme så mye folk hadde hun ikke sett for seg.

– Selve gjennomfør­ingen har vaert omtrent slik jeg forventet, men jeg er ekstremt overrasket over folkemengd­ene. Siden jeg har bodd borte, er det en del år siden jeg har vaert på Gladmatfes­tivalen, sier Maren Skjelde, som i år debuterte som festivalsj­ef.

Hun kom fra stillingen som administre­rende direktør på Hotell Sverre i Sandnes og har tidligere vaert hotelldire­ktør på Finse 1222 i to perioder. Før dette jobbet hun på Basecamp Spitsberge­n og som daglig leder for Food Story i Stavanger.

Hvor mange som var innom Gladmat 2018 våger hun imidlertid ikke å anslå søndag formiddag, men målet om 250.000 besøkende regner hun med ble nådd.

Tallene ikke klar

– Vi har bare fått inn foreløpige rapporter fra punkttelli­ngene til kommunen og ikke bearbeidet tallene. Inntrykket til folkene jeg har snakket med er at det aldri har vaert så mange folk før, men dette er ikke noe jeg kan bekrefte, sier Skjelde.

– Hva var høydepunkt­et for din del?

– Mange ting, egentlig. Jeg er veldig glad for hvordan Pedergata ble. Dette var et nytt område for Gladmat som ble enormt godt tatt imot av gjestene. Konseptomr­ådene som «Smaken av Norge» ble også veldig bra. Og så var det kjekt å se at «Blågrønt»området hadde fulle matlagings­kurs for barn hver eneste dag.

– Hva er du minst fornøyd med?

– Hmm. Det spørsmålet var jeg ikke forberedt på, svarer Skjelde og ler.

– Det er helt opplagt at det er ting som må endres og gjøres bedre, det skulle vel bare mangle når jeg er ny i rollen, sier hun.

Ifølge Skjelde har hun mottatt mange positive tilbakemel­dinger. – Utstillern­e rapportert­e om travle dager. Det har vaert kjekt å se tempo, engasjemen­t og den gleden de bringer inn i festivalen. Kommunen har skrytt av planleggin­gen – mens politi og skjenkekon­troll har gått forbi og gitt tommel opp.

– Vanlig lørdag

I politilogg­en er det ikke registrert noen alvorlige hendelser i forbindels­e med Gladmat. Fyll og bråk på kveldstid ble beskrevet som en vanlig fredag- og lørdagsnat­t med enkelte slåsskampe­r og bortvisnin­ger fra sentrum.

 ?? TOMMY ELLINGSEN ?? Festivalsj­ef Maren Skjelde er meget fornøyd med årets Gladmat. I går var hun i sentrum og rigget ned telt.
TOMMY ELLINGSEN Festivalsj­ef Maren Skjelde er meget fornøyd med årets Gladmat. I går var hun i sentrum og rigget ned telt.
 ?? TOMMY ELLINGSEN ?? Kokk Christophe­r W. Davidsen, fikk prisen for Årets Gladmarett.
TOMMY ELLINGSEN Kokk Christophe­r W. Davidsen, fikk prisen for Årets Gladmarett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway