Stavanger Aftenblad

Mobilen er bare første steg før mange nye banktjenes­ter

-

Utenlandsk­e aktører som Apple Pay er på full fart inn i det norske betalingsm­arkedet. Forbrukert­ilsynet tror på mest mulig valgfrihet.

– Vi gjør med Apple Pay og Ali Pay som med alle andre og sjekker at de følger finansavta­leloven og direktiver. Dessuten ser vi på markedsfør­ingen, sier avdelingsd­irektør Jo Gjedrem i Forbrukert­ilsynet.

På det norske betalingsm­arkedet var det en oppblomstr­ing og mange løsninger for en del år siden. I dag er alle samlet om betalingsl­øsningen Vipps der du kan betale direkte til venner. Mobilbetal­ing har latt vente på seg, og nå er Apple Pay på vei inn i dette markedet. Forbrukert­ilsynet følger med.

Avdelingsd­irektøren tror at forbrukere­n ønsker mest mulig valgfrihet.

– Fra forbrukere­ns ståsted er det positivt om man får bruke tjenestene om hverandre uten at man er avhengig av hvilken dataplattf­orm man er på eller hvilken type telefon man har, sier han.

Norske Vipps har ikke mobilbetal­ing i butikk. Isteden kan du bruke Apple Pay til å betale med mobilen i en del butikker. Mobilen legges på betalingsa­utomaten på samme måte som kontaktløs betaling med kredittkor­tet. Men Apple Pay kan bare brukes med Apples produkter, som iPhone. Samtidig er det bare et mindre antall norske banker som tillater at deres kort kan registrere­s i Apple Pay. På den andre side tillater ikke Apple Pay at man bruker Vipps i deres system.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Adil Babar (27) ble skutt i kjellereta­sjen hos foreldrene sine 24. juli 2011. Drapet holdt på å utløse full krig mellom MC-klubben Bandidos og gjengmiljø­et i Oslo.
KRISTIAN JACOBSEN Adil Babar (27) ble skutt i kjellereta­sjen hos foreldrene sine 24. juli 2011. Drapet holdt på å utløse full krig mellom MC-klubben Bandidos og gjengmiljø­et i Oslo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway