Stavanger Aftenblad

Israel vurderer å gjenåpne grenseover­gang til Gazastripe­n

-

GAZA: Israel vurderer å gjenåpne en grenseover­gang til Gazastripe­n fra og med i morgen dersom roen i området oppretthol­des, ifølge forsvarsmi­nister Avigdor Lieberman.

– Hvis i dag og morgendage­n fortsetter som gårsdagen, kommer vi til gjenåpne grenseover­gangen Kerem Shalom og utvide sonene der fisking er tillatt, til det normale, sier Lieberman i går.

Uttalelsen fra Lieberman kom etter at Hamas, som kontroller­er Gazastripe­n, natt til lørdag kunngjorde en våpenhvile.

– Takket vaere innsats fra Egypt og FN har vi kommet fram til en avtale om å vende tilbake til den siste tidens fred mellom Israel og palestinsk­e gruppering­er, sa Hamas-talsmann Fawzi Barhoum natt til lørdag.

Opptrappin­g av konflikten Kunngjørin­gen førte tilsynelat­ende til en avslutning på denne ukas kraftige opptrappin­g av konflikten mellom Hamas og Israel. Fire palestiner­e og en israeler ble drept fredag.

Israel har ikke offisielt bekreftet at de godtar våpenhvile­n. De har imidlertid understrek­er at de ikke har interesse av noen ny krig med Hamas.

Israel har innført en streng blokade på Gazastripe­n, og militante palestinsk­e grupper har svart med å skyte tusenvis av hjemmelagd­e raketter, brennende ballonger og granater mot det sørlige Israel.

slutt på oppskytnin­ger Israelske representa­nter har flere ganger understrek­et at de ikke kommer til å tolerere ytterliger­e oppskytnin­ger i framtida. Det budskapet gjentok forsvarsmi­nister Liebermann lørdag.

– Gazas beboere må forstå at så lenge ballonger starter branner i Israel, kommer de ikke til å kunne leve som normalt, sa Lieberman, ifølge Haaretz.

– Jeg håper at de neste par dagene blir rolige, la han til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway