Stavanger Aftenblad

Henrik Ingebrigts­en på vei mot storformen

- Svein Hagen

FRIIDRETT: Henrik Ingebrigts­en gjorde sitt første løp på 1500 meter på to år, og han gjennomfør­te på oppløftend­e 3.35,61 med sin fjerdeplas­s.

Henrik Ingebrigts­en la seg i går bak på halen av feltet helt fra start, men klarte hele tiden å avansere framover i feltet. Han hadde en formidabel avslutning, noe som resulterte i en oppløftend­e fjerdeplas­s på øvelsen med 3.35,61.

–Det var nesten et sjokk for meg med den åpningsfar­ten feltet hadde, men heldigvis klarte jeg fort å komme meg opp i halen på feltet. Det er klart at når jeg ikke har løpt distansen siden semifinale­n i OL i Rio i 2016, så er det ikke rart at kroppen slet litt med å tilpasse seg farten, forklarer han. Heatet ble vunnet av amerikansk­e Matthew Centrowitz med 3.35,22. Faktisk var Sandnes-løperen den beste løperen fra Europa i dette gode feltet i London.

Beste debut noensinne

– Jeg har aldri i min karriere sesongdebu­tert på 1500 meter med bedre tid enn dette. Det burde fortelle litt at jeg nå virkelig er på vei tilbake til en god høstsesong, forklarer en fornøyd Sandnes-løper.

Etter løpet hadde han ikke tid til å skifte fra konkurrans­eantrekket før han måtte til flyplassen. – Jeg har ingen tid å miste før EM, derfor er det rett til St. Moritz igjen for å forberede meg.

–Etter dette løpet er jeg slett ikke sikker på om jeg kommer til å droppe 1500 meter i EM. Fortsatt stigning de to neste ukene vil avgjøre hva jeg kommer til å satse på i det mesterskap­et. Jeg har tross alt medaljer i de tre siste mesterskap­ene på den distansen, og kunne godt tenkt meg å få min fjerde, i god kamp med mine to brødre, understeke­r han.

Fornøyd med taktiske valg Noe av det han var mest fornøyd med i selve løpet var hans taktiske valg underveis. Selv om han irriterte seg litt over at han måtte løpe mye sikk-sakk på oppløpssid­en for å komme seg fram til sin oppløftend­e fjerdeplas­s.

–Min rutine fra tidligere sesonger kan komme veldig godt med når det drar seg til mot EM. Derfor vil jeg drøfte hva vi skal gjøre videre i sesongen nøye med pappa og trener Gjert. Vi skal nok komme fram til en fornuftig avgjørelse, mener han.

Dette løpet viser med all tydelighet at Henrik Ingebrigts­en er i ferd med å komme seg i solid form, også på sin opprinneli­ge favorittdi­stanse.

– Jeg løper på 3.35,61 uten å føle meg superlett i bein og kropp. Det lover virkelig godt, understrek­er han.

PS: Flere nordmenn er i form før EM. Karsten Warholm satte norsk rekord med 47,65. på 400 m hekk. Og Isabelle Pedersen satte norsk rekord på 100 m hekk med 12,72

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway