Stavanger Aftenblad

Tenk nøye etter

- Linda Krüger Stavanger Arbeiderpa­rti

BARNEHAGE: Ledelsen i Stavanger kommune bør lytte til bekymringe­ne

Den øverste ledelsen i Stavanger kommune med rådmannen i førersetet, har de siste ukene hatt en unik mulighet til å møte barnehageo­pprører og pedagogisk leder Trine Maesel, barnehagea­nsatte, barnehagel­edere, tillitsval­gte og foreldre i deres helt forståelig­e bekymring om utviklinge­n i barnehagen­e våre.

Relasjonsl­edelse handler om å bygge tillit, skape gode relasjoner og utvikle organisasj­onen i samspill mellom ulike ledernivå og ansatte. Begrepet posisjonsl­edelse betegnes som det motsatte av relasjonsl­edelse, som en makt- og styringsor­ientert lederstil.

Stavanger kommune har et tredelt verdigrunn­lag. En god leder bør i lys av å vaere tilstede, ville gå foran og skape fremtiden kunne bidra med følgende: Bygge relasjoner på et likeverdig grunnlag og la medarbeide­re bli sett og hørt. Vaere en leder som bygger sine ansatte ved å legge rammene for aerlighet og åpenhet der det er ønskelig med ansatte som varsler. Ta de vanskelige diskusjone­ne konstrukti­vt, uten defensiv retorikk eller angrepstak­tikk, og gjøre Stavanger til en foregangsk­ommune i så måte.

Posisjonsl­edelse er ikke noe vi ønsker i Stavanger kommune. Jeg håper kommunens øverste ledelse ser det, og at man istedenfor å tilsynelat­ende gå i angrepspos­isjon gir seg selv og sine ansatte muligheten til å skape gode relasjoner ved å tenke nøye etter hva som egentlig ligger bak valget av det verdigrunn­laget man har. Dette må vi kunne forvente, og jeg er helt overbevist om at det lar seg gjøre.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? «Olje- og gassfeltet Troll ble et av offshore-Norges mest lønnsomme investerin­ger,» skriver Arnt Even Bøe.
JON INGEMUNDSE­N «Olje- og gassfeltet Troll ble et av offshore-Norges mest lønnsomme investerin­ger,» skriver Arnt Even Bøe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway