Stavanger Aftenblad

Vidars 13-åringer vartet opp med festfotbal­l

-

Det er knapt noen lokale lag som har så stor tilskuersk­are og forventnin­ger til seg som Vidars 13-årslag i Dana Cup. I fjor tapte de finalen i A-sluttspill­et mot et argentinsk lag. I år skal de slå tilbake og vinne hele turneringe­n.

– Ja, det er bare gull som er målet. Vi ekstra tente etter finaletape­t i fjor og er gode nok til å vinne denne gangen, sier Vetle Auklend til Aftenblade­t.

Vidar-laget fikk en god start på turneringe­n. De vurderte tirsdagens motstander, svenske Sollentuna Norrviken, som den hardeste motstander­en i puljen. Men etter 20 minutter sto det 5-0 til Vidar.

Festfoball

Da hadde rødtrøyene fra Lassa vartet opp med festfotbal­l i 20 minutter. De var aggressive i presset, direkte i spillestil­en, hadde mange samtidige løp og lot ballen flyte på få berøringer i lengderetn­ingen - og kombinerte det hele med en teknikk som gjorde at svenskene knapt skjønte hva som traff dem.

Nå er ikke Vidars 13-årslag hvem som helst. I den hjemlige serien spiller de mot ett år eldre gutter. De er fylkets klart beste 13-årslag, og turer ut av Rogaland har avslørt at de ikke står tilbake for de aller største klubbene i landet heller.

– Fotball betyr alt

På laget finner du Jakob Hansen, sønnen til den tidligere Vikingog Vidar-spilleren Frode Hansen. Der er også Max Soma, sønnen til tidligere Vidar-keeper Torstein Soma. På midtbanen herjer Vetle Auklend, onkelen er Stian Auklend.

– Fotballen betyr det aller meste for oss. Vi trener hver eneste dag, sier Max Soma og Vetle Auklend mens de kjøler seg ned i skyggen like etter kampen.

Vidar spiller sine to neste puljekampe ri dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway