Stavanger Aftenblad

Havørn-jentene er vant til en kalddusj

-

HJØRRING: Mens flere av de lokale lagene drar til Dana Cup med store ambisjoner, er det på ingen måte slik for Havørns juniorlag for kvinner. Det viste gleden de utstrålte etter seier i første kamp.

Selvfølgel­ig ønsker de også å vinne og komme videre fra puljespill­et, men det er ikke det viktigste. Samhold, tilhørighe­t, bredde og ingen topping er ordene som går igjen når både ledere og spillere beskriver ambisjonen­e i storturner­ingen i Danmark.

De har spilt sammen siden de var seks-sju år gamle. I frykt for at fotballen skulle bli for seriøs og føre til frafall, bestemte Havørn seg for at de skulle holde jentene samlet så lenge som mulig - på spillernes premisser. Derfor har Havørn for første gang på lenge et juniorlag for jenter.

På spillernes premisser

– Veldig mange lag har fokus på å trene mest mulig for å bli best mulig. Ikke vi. Det ville tatt bort det som vi synes er gøy med fotball. Vi skal ikke satse 100 prosent, men ha det kjekt sammen og ha tid til skole, sier kaptein Thea Kjenner (17) og Sara Baar Sola (17) til Aftenblade­t.

I den hjemlige serien er de vant med å tape og havne sist på tabellen. I år har det klatret til nest siste plass, det mener de er framgang og et resultat av senkede skuldre og at det er lov å gjøre feil uten at de får kjeft.

Ingen fast keeper

De har heller ingen fast keeper, trenerne ønsker ikke å legge det presset uten at noen melder seg frivillig og har et ønske å stå bakerst. Fire spillere rullerer på å ta ansvaret i mål. Det gjør de uten å mukke.

– Jeg tror ikke mange andre lag hadde taklet å tape like mange kamper som oss. Men det er det gode miljøet som gjør at alle holder ut. Vi har også fått en spiller fra Viking som heller ville til oss for å ha det kjekt, sier de to.

I den første kampen for laget i Dana Cup tirsdag, slo venninnegj­engen fra Tananger til med 3-2-seier over Ridabu, en klubb like utenfor Hamar. Da Havørn skulle gjennomfør­e seiersritu­alet etter kampen, kom det tydelig til syne at det var en stund siden forrige gang.

– Hehe, det er faktisk ikke alle spillerne på laget som kan seiersbrøl­et. Så sjeldent vinner vi. Vi skal leve lenge på denne seieren, sier Thea Kjenner som scoret vinnermåle­t like før slutt.

Dramatisk avslutning Havørns tok ledelsen både 1–0 og 2–0 i 1. omgang, men Ridabu hadde enorme sjanser og utliknet fortjent til 2-2 etter pause. Så dukket Thea Kjenner opp foran mål etter et flott angrep av Havørn-jentene.

– Det er jo kjekt å vinne. Taper vi de andre kampene, er det denne vi skal huske, sier Thea Kjenner og Sara Baar Sola og smiler til hverandre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway