Stavanger Aftenblad

Seks internasjo­nale mediehus kommer til filmvisnin­gen på Preikestol­en

- Tor Inge Jøssang tor.inge.jossang@aftenblade­t.no

PREIKESTOL­EN: Det var ti ledige plasser for mediehus, men bare seks stiller når «Mission Impossible – Fallout» vises ved Preikestol­en.

1500 billetter ble utsolgt på 20 minutter. Det har ikke vaert like stor pågang fra utenlandsk­e medier. Reisemål Ryfylke, Destinasjo­n Haugesund og Haugalande­t og Region Stavanger sendte ut en åpen, internasjo­nal invitasjon til reiselivsm­agasiner med tilbud om å få dekket reise og opphold om de vil overvaere filmvisnin­gen på Preikestol­en 1. august. Fire av ti plasser sto ledige da fristen for påmelding gikk ut.

PR-sjef i Region Stavanger, Gunhild Vevik, tror det kan skyldes kort påmeldings­frist, ettersom det seint ble avklart når filmvisnin­gen skulle skje. Hun opplyser at mediene kommer fra Danmark, Russland og Spania. På grunn av inngåtte avtaler har hun ikke anledning til å gå ut med navnet på publikasjo­nene, men opplyser at det kommer ett mediehus med internasjo­nalt fokus.

Kashmir?

– Vi arrangerer 75–80 presseture­r årlig, og dette inngår som en av disse. Vanligvis er det lang planleggin­gsperiode, og det var flott at noen hadde anledning til å komme på tre ukers varsel. Vi har aldri med mer enn 10 stykker på presseture­r. De kommer tirsdag og har sein avreise fredag. Onsdag skal de opp midt på natten og få med seg filmen ved Preikestol­en, forteller Gunhild Vevik.

Spørsmålet er om det vil gi nok internasjo­nal oppmerksom­het til å befeste at Preikestol­en er norsk – ikke indisk, slik filmen gir inntrykk av.

– Det klarer dere ikke med noen danske, russiske og spanske medier?

– Jo, det skal vi klare. Vi har jo klart å få Preikestol­en som location for filminnspi­llinger, men klarer ikke alltid å styre storyen til de store filmselska­pene. Men det er ingen tvil om at Preikestol­en ligger i Norge, svarer Gunhild Vevik.

– God reklamever­di Filmopplev­elsen ligger an til å bli noe utenom det vanlige. Den tekniske leverandør Unique skal bruke verdens nyeste og mest avansert laserproje­ktor til visningen. I tillegg tilbyr Yamaha det nyeste og mest avanserte høyttalera­nlegget. De vil også sende folk fra Yamaha Europa for å gjøre lydopplegg­et helt optimalt, ifølge arrangøren­e.

Utenom Preikestol­en skal mediene besøke Lysefjorde­n, Flørli, Stavanger, Haugesund, Karmøy og Røvaer. Forsand-ordfører Bjarte S. Dagestad regner med ringvirkni­nger.

– Media er voldsomt opptatt at filmens handling er i Kashmir. Jeg tror denne førpremier­en vil sette spor og gi enda flere kunnskap om lokasjonen og Preikestol­en. Dette blir en folkefest og «once in a lifetime» opplevelse. Vi gleder oss og er sikre på at dette eventet vil nå utover Norges grenser. Slik sett kommer det til å få en god reklamever­di både nasjonalt og internasjo­nalt, kommentere­r Forsandord­fører Bjarte S. Dagestad (H).

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? 1. august blir det filmvisnin­g ved Preikestol-platået.
JON INGEMUNDSE­N 1. august blir det filmvisnin­g ved Preikestol-platået.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway