Stavanger Aftenblad

Lokal utelivskon­ge overtar Cafe Sting

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

STAVANGER: Utelivskon­gen Øivind Ekeland overtar driften av Café Sting på Valberget. Han lover hvitløkslu­kt, debatt og Vallestad-ånd.

– Ja, vi har overtatt driften av Cafe Sting, bekrefter en travel Øivind Ekeland.

Han har så vidt tid til å snakke om alle planene for kafeene på Valberget. I Vågen koker det nemlig av tørste seilskute-entusiaste­r. Det er høysesong for utelivsakt­ører.

– Jeg har det travelt, sier han. Og travlere skal det nok bli når Café Sting nå slutter seg til det etter hvert store knippet av serverings­steder som drives av Ekeland.

I tillegg til Beverly i Vågen, utestedet i Stavanger som år etter år skjenker mest øl, driver Ekeland Stavanger Sportscafé, Hall Toll, Dickens, Cirkus og Frøken Phil.

Nå overtar han altså også Café Sting.

Tilbake til gamle høyder

– Jeg har i årevis hatt god dialog med Terje Vallestad (som tidligere drev Sting). Nå kom endelig muligheten til å overta. Kafeen spiller en viktig rolle i byen, og har en fantastisk beliggenhe­t og et godt uteområder. Det trengs bare å tilføre litt varme, sier Ekeland.

Cafe Sting har vaert en institusjo­n i Stavanger i flere tiår. Kafeen åpnet dørene i 1982. Litteratur­uka på Sting startet i 1987 og ble i oktober 2016 avholdt for 30. og siste gang.

Tidligere Sting-sjef Terje Vallestad var sentral i Litteratur­uka, og også Hvitløksuk­a, som kafeen var kjent for. Vallestad solgte seg ut av driften for noen år siden.

– Men Vallestad har aldri vaert helt ute av Sting. Nå ønsker jeg at hans ånd skal leve videre - han blir en slags rød tråd når vi skal bringe kafeen tilbake til gamle høyder, sier Ekeland, som er mer kjent for øl og glorete julebelysn­ing, enn hvitløk og litteratur.

Debatt og hvitløk

Men det er ikke fotballkam­per og fargerike lys Ekeland ser for seg å innføre på Valberget. Han lover tvert om både hvitløk og italienske kvelder. Han er heller ikke fremmed for musikk og litteratur, og lover fortsatt debatt i KåKå Kverulantk­atedralen.

– KåKå er et viktig talerør og samlingspl­ass. Vi ser fram til en fantastisk høst med Kåkå. Vi har allerede hatt noen gode møter, sier han.

Ekeland leter nå etter folk som kan lage et «bra lag» og gjenskape det Sting var. De som allerede jobber i kafeen, blir alle med videre, men flere skal ansettes utover høsten.

– Sting var en smeltedige­l for alt som var nyskapende. Vi kan legge til rette, men må finne de gode folka med de ville ideene, sier Ekeland.

Anstrengt økonomi

Kafeen har strevd med anstrengt økonomi i flere år, senest i november i fjor var Sting AS i Stavanger tingrett og meldte oppbud. Konkursbeg­jaeringen ble imidlertid trukket tilbake i tolvte time.

Ekeland har i tillegg til lang erfaring i serverings­bransjen arrangert flere større konserter, blant annet i Sørmarka Arena og på travbanen på Forus.

Han er også mannen som giftet seg på fotballsta­dion i Marseille 23. juni i 1998, få minutter før VM-kampen mellom Norge og Brasil ble sparket i gang.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Øivind Ekeland, kjent som konsertarr­angør og driver av Beverly Hills Fun Pub i Vågen, overtar driften av Cafe Sting på Valberget.
CARINA JOHANSEN Øivind Ekeland, kjent som konsertarr­angør og driver av Beverly Hills Fun Pub i Vågen, overtar driften av Cafe Sting på Valberget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway