Stavanger Aftenblad

– Plutselig var alt svart

- Håvard Tanche-Larsen Knutsen haavard@byas.no

STAVANGER: Blodprøven­e viste spor av bedøvende stoffer.

– Det tok aldri av. Vi var bare ute og tok noen øl og drinker, sier den 20 år gamle jenta.

Hverken hun eller venninnen ønsker å stå fram med navn, men vil fortelle om den ubehagelig­e historien for å advare andre.

– Det er veldig ekkelt at noe slikt kan skje her hjemme i Stavanger, sier 20-åringen.

Husker ingenting

Natt til søndag 15. juli var de to venninnene på byen. I løpet av kvelden var de innom tre forskjelli­ge utesteder i byen, men drakk bare et par øl og en drink.

Ca klokka 03.00 bestemmer jentene seg for å dra fra utestedet Cementen. Rett utenfor døra mister 20-åringen bevissthet­en og blir liggende på bakken. Den to år eldre venninnen er bevisst, men husker ingenting av det som har skjedd.

– Det er så rart, fordi vi husker alt veldig klart fram til da, men plutselig var alt svart, sier den 22 år gamle jenta.

Nødetatene kom til stedet og jentene ble sendt til sykehus. Ingen husker noe som helst før de våknet opp i sykesenga dagen etter.

Neddopet

Politistas­jonssjef i Stavanger, Kristian G. Johansen, forteller til Byas at jentene trolig ble dopet ned.

– Blodprøven­e viser spor av opiater. Trolig har noen puttet noe oppi drinken deres, sier Johansen.

Eksempel på opiater er blant annet morfin og heroin.

Stoffene påvirker sentralner­vesystemet. Personer som er påvirket av slike stoffer sliter ofte med å gjøre rede for seg og er totalt ute av stand til å ta vare på seg selv.

Kristianse­n forteller at slike saker ikke er utbredt i Stavanger, men at politiet har registret noen tilfeller opp gjennom årene. Det er flest tilfeller om sommeren, men dette er første gang en slik hendelse blir registrert så langt i år.

– I andre saker vi har vaert involvert i, har motivet ofte vaert seksuelt. Gjerningsm­annen eller gjerningsp­ersonene ønsker å få med seg personer hjem, sier Johansen.

– Redd

Jentene ble skrevet ut fra sykehuset allerede dagen etter, men ville gjerne gjøre andre kvinner oppmerksom på faren.

Derfor gikk de til politiet som kort tid etter publiserte et lengre innlegg på Facebook. Her ber politiet folk om å passe ekstra godt på drinkene sine:

Selv om det nå går bra med begge jentene, gjør det fortsatt inntrykk å tenke over det de ble utsatt for.

– Jeg er redd, jeg har vaert på byen igjen etter at dette skjedde, men da drakk jeg ikke noe annet enn vann, forteller 22-åringen.

– Mest av alt så er jeg sint for at noen kan vaere en så stor drittsekk å gjøre noe sånt. Vi kan ikke slutte å kose oss på grunn av dette, vi kan ikke la dem vinne, sier 20-åringen.

Nå ber de andre om å holde øynene åpne. Et lurt råd er å ikke gå fra drinken på bordet og alltid vaere sammen med flere venner på byen.

– Vi tenkte at dette aldri kunne skje her, men vi tok feil. Du vet aldri, sier 22-åringen.

 ?? HÅVARD TANCHE-LARSEN KNUTSEN ?? Utenfor utestedet Cementen gikk det i svart for begge jentene i 20-årene. Ingen husker noe som helst før de våknet opp på sykehuset dagen etter.
HÅVARD TANCHE-LARSEN KNUTSEN Utenfor utestedet Cementen gikk det i svart for begge jentene i 20-årene. Ingen husker noe som helst før de våknet opp på sykehuset dagen etter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway