Stavanger Aftenblad

Ja til liv i sentrum, nei til Ap sine dagbøter

- Terje Hetland Leder, Rogaland Unge Høyre

STAVANGER SENTRUM: Bøter blir aldri noen motivasjon­sfaktor.

Kari Nessa Nordtun, som er Arbeiderpa­rtiets ordførerka­ndidat i Stavanger, er 24.07. ute med et utspill om bøter for tomme lokaler. Utspillet handler om at gårdeiere som lar lokalene sine står tomme, bør straffes med dagbøter. Dette forslaget handler om å skyve bort ansvaret fra politikern­e og hive bøter på de som faktisk prøver å skape liv i sentrum.

Ender med straff

Liv i sentrum er essensielt og noe Stavanger virkelig bør jobbe med å få enda mer av. Likevel ser vi at det blir faerre ledige lokaler og flere nye, spennende og interessan­te butikker rundt om i Stavangers gater.

Hvis man eier butikkloka­le i Stavanger sentrum så vil man jo automatisk ha lyst til å leie det ut, da det betyr inntekter for eieren. I tillegg så har og vil aldri bøter bli noen motivasjon­sfaktor for gårdeierne. Dette gjør at du kan ende opp med å straffe både de og - ikke minst - også naeringsli­vet.

Vi ser i artikkelen at naeringsli­vet stiller seg negativt til forslaget, og det har de all grunn til. For å fylle tomrom så kreves utvikling, nytenkning og et samarbeid, fremfor bøteleggin­g.

Unødvendig og urealistis­k

Et attraktivt sentrum må skapes hvor ting er lett tilgjengel­ig, hvor man kommer seg fra A til B på f.eks. en bysykkel, og hvor det er ting som skjer. Dette skapes gjennom engasjemen­t og samarbeid, for det gir resultater. Byliv kan vaere alt fra når hele landet strømmer til Stavanger for å få med seg gladmaten eller når det er satt opp en stor tvskjerm slik at man kan nyte fotball-VM sammen med venner og familie.

Arbeiderpa­rtiet bør lytte til naeringsli­vet og de som faktisk er i gatene og driver butikken, samt de som ser investerin­gslysten i Stavanger. Løsningene skapes ikke på et skrivebord, løsningene skapes ute blant butikkene og menneskene i fantastisk­e Stavanger by.

Aps forslag er urealistis­k og unødvendig, det vil vaere vanskelig å gjennomfør­e og skade bysentrum enda mer.

Kari Nessa Nordtun, hvem er de neste du skal bøtelegge?

Aps forslag er urealistis­k og unødvendig, det vil vaere vanskelig å gjennomfør­e og skade bysentrum enda mer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway