Stavanger Aftenblad

Viking-drømmen i oppfyllels­e for Johnny Furdal

- Kristian Oftedal Kvendseth kristian.oftedal.kvendseth@ aftenblade­t.no Kjetil Flygind

FOTBALL: Ydmyk og stolt ble Johnny Furdal (32) i går presentert som ny Viking-spiller.

Med et fast håndtrykk og stort smil forteller 32-åringen fra Rosendal i Sunnhordla­nd hvorfor han aldri var i tvil da Viking kom på banen og ønsket å hente ham.

– Hvem har ikke lyst til å spille for Viking? Det er en stor klubb, en fin klubb. Jeg føler at jeg har prestert bra for Nest Sotra denne sesongen, men det var nok på tide å prøve noe nytt. Jeg gleder meg til å flytte til Stavanger og spille for Viking. Se på dette da, sier Furdal til Aftenblade­t mens vi går rundt inne på Sr-Bank Arena.

– Du kan ikke sammenlign­e Nest-Sotra med dette. Viking er noe helt annet. Det er én million ganger større, fortsetter han.

– Da jeg hørte om interessen fra VIking var min første tanke at «dette har jeg lyst til». Det var det første som slo meg. Jeg er 32 år og har nok noen år igjen, men likevel har jeg ikke så mange år igjen, så jeg måtte bare ta sjansen.

Svaert god vårsesong

Med sju mål og åtte målgivende pasninger for Nest-Sotra har 32-åringen markert seg som en av 1. divisjons beste spillere denne sesongen. Han var også toneangive­nde og scoret en gang da Viking ble slått 5-0 i juni.

– Han er en veldig god spiller. Kanskje litt annerledes. Men han er en målscorer og poengplukk­er. Furdal er teknisk slepen med et kjempegodt blikk for spillet. Han gir oss noe som er litt annerledes, sier Vikingtren­er Bjarne Berntsen om overgangen.

Berntsen skjønner at noen er skeptiske til at klubben velger å hente en 32-åring, men understrek­er at det handler om å bygge en tropp som består av ulike typer.

Viking diskuterte også Furdal før sesongen, men da var han høyaktuell for Brann. Ulike omstendigh­eter gjorde at han likevel ble vaerende i Nest-Sotra. Nå var tiden rett både for Viking og Furdal. Midtbanema­nnen har signert en kontrakt med varighet på 2,5 år i Stavanger.

– Han var ikke tilgjengel­ig for oss i vinter. Nå stemte det bedre. Vi håper å få ut det beste av ham. Det er nok en litt annen konkurrans­e om plassene på laget i Viking enn i Nest-Sotra, men vi vurderer ham både som kant og indreløper, forklarer Bjarne Berntsen.

Ambisjoner

Johnny Furdal blir Vikings andre forsterkni­ng denne sommeren. Fra før har Viking Ylldren Ibrahimaj kommet fra Mjøndalen.

Ifølge Bergensavi­sen skal overgangss­ummen for Johnny Furdal ligge på rundt 700.000 kroner.

Furdal har spilt for Nest-Sotra de siste ti sesongene. På 176 kamper i 1. og 2. divisjon rakk han å score 62 mål for de grønnkledd­e strilene.

PS: Bare detaljer gjenstår før Julian Ryerson er klar for Union Berlin. Lyngdølen var i helgen i Tyskland for å forhandle om sin personlige kontrakt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway