Stavanger Aftenblad

Holmvik-retur gir Sandnes Ulf et lass rutine

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Bjørnar Pettersen Holmvik kommer til Sandnes Ulf med masse rutine, det har også spissen Sanel Kapdzic som endelig er spilleklar.

33-årige Bjørnar Pettersen Holmvik var Vidars beste spiller forrige sesong, men den veltrente venstrebac­ken/venstrekan­ten har aldri lagt skjul på at han ønsker seg noen sesonger til på toppnivå.

Han spilte 36 kamper for Sandnes Ulf på halvannen sesong i eliten 2012/2013, før det hadde han 148 elitekampe­r for Stabaek og Brann i eliten. 2015 og 2016 spilte Pettersen Holmvik for Bryne.

I første omgang har han signert kontrakt ut sesongen med Sandnes Ulf opplyser daglig leder Tom Rune Espedal til Aftenblade­t.

Trener Bengt Saeternes har ønsket seg Bjørnar Pettersen Holmvik også tidligere.

– Mye skal klaffe, nå fikk vi det heldigvis til. Bjørnar er etter hvert blitt en lokal spiller med masse erfaring, sier Saeternes som ikke får bruke nysignerin­gen mot Ullensaker/ Kisa i helgen.

– Han pådro seg karantene etter siste kamp for Vidar, men blir klar til oppgjøret mot Kongsvinge­r, opplyser Espedal.

Den gode nyheten er at han kan melde Sanel Kapidzic spilleklar. Dansken som kom fra polske Korona Kielca, hadde håpet å bidra allerede mot Aalesund, men måtte sitte hjemme da lisensen ikke var frigitt.

Fire nye i sommer

Med Bjørnar Pettersen Holmvik inn, har Sandnes Ulf hentet fire spillere den siste uken.

Akinbola Akinyemi fra Notodden, Nicklas Frenderup fra Florø, Sanel Kapidzic fra Korona Kielca og Bjørnar Pettersen Holmvik fra Vidar.

De erstatter Saku-Pekka Sahlgren, Arnold Origi, Kent Håvard Eriksen, Ári Mohr Jónsson, Vidar Nisja og Remi Johansen.

De to sistnevnte er i trening og kan bli aktuelle for laget i høst.

– Kan supportern­e regne med flere nykommere i sommer?

– I utgangspun­ktet ikke. – Først og fremst handler det nå om å få de vi har til å fungere sammen. Dernest kan det hende at for eksempel Nisja blir en Joker for oss i høst, sier Espedal.

Må forbedre seg hjemme Han er ikke fornøyd med lagets prestasjon­er, saerlig ikke på hjemmebane der han ønsker et lag som spiller attraktiv fotball og gir folk lyst til å komme på stadion.

Helgens motstander, Ullesaker/Kisa, borger for offensiv fotball, for trener Vegard Skogheims menn er blant de mestscoren­de i divisjonen, men laget slipper også inn mange mål.

Like før fotballfer­ien endte en frisk kamp mellom lagene 2–2 på Jessheim stadion.

Av de siste fem innbyrdes, har fire endt uavgjort. Sandnes Ulf har én seier, 4–0 i oktober 2016.

Axel Kryger er ikke aktuell i helgen. Han har karantene etter å ha fått sitt fjerde gule kort mot Aalesund, men 20-åringen sliter også med smerter i hodet etter kampen på Color Line Stadion.

Det komplisere­r situasjone­n for trener Bengt Saeternes at to av de aktuelle unge, Andreas Dybevik og Vegard Aasen, valgte å reise til Kosovo og Zymer Bytyqis bryllup denne uken. Begge er tilbake før kampen, men har mistet viktige treninger.

 ?? JARLE AASLAND ?? Bjørnar Pettersen Holmvik i kamp for Sandnes Ulf mot Molde og Magne Simonsen i 2012.
JARLE AASLAND Bjørnar Pettersen Holmvik i kamp for Sandnes Ulf mot Molde og Magne Simonsen i 2012.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway