Stavanger Aftenblad

Bryne-jenta skiller seg ut på det norske landslaget

- Mats Haugland

FOTBALL: I dag skal Andrea Norheim (19) prøve å skyte Norge til finalen i J19-EM.

Norge har imponert stort så langt i J19-EM i Sveits. I dag venter en av gullfavori­ttene, Tyskland, i semifinale­n.

Bryne-jenta Andrea Norheim kan fort spille en av hovedrolle­ne. 19-åringen er Norges toppscorer med to mål så langt.

– Jeg synes vi har levert veldig bra til nå i mesterskap­et. Vi har fått ut potensiale­t vårt, og seirene mot Spania og Frankrike var sterke. For min egen del føler jeg at jeg har bidratt godt for laget, sier Norheim. Den offensive midtbanesp­illeren skiller seg ut på landslaget. Norheim er nemlig den eneste i J19-landslaget­s EM-tropp som spiller for en klubb utenfor Norges landegrens­er. Hun spiller til daglig for det svenske topplaget Piteå.

Allerede 17 år gammel valgte stortalent­et å forlate Toppserie-laget Klepp til fordel for den franske gullgrossi­sten Lyon i 2016.

– Det var tøft i starten, og jeg var veldig usikker på om jeg egentlig var klar for å dra til utlandet så tidlig. Men det var en vanesak. Etter hvert ble jeg vant til å klare meg selv. Jeg laerte utrolig mye på kort tid, sier hun.

I dag spiller hun for den svenske serieleder­en Piteå.

Trente med gutta

Fra Norheim var seks år gammel trente hun med guttelaget til Bryne, som etter hvert skulle vise seg å bli en helt spesiell generasjon.

Her spilte hun sammen med Molde-kometen Erling Braut Håland og Viking-talentet Tord Johnsen Salte. Også Andreas Ueland og Adrian Berntsen fra Bryne-laget har aldersbest­emte landskampe­r for Norge.

Hos rødtrøyene fra Jaeren fikk Norheim matchet seg på et lag som var bra på landsbasis, helt frem til hun gikk til Klepp i Toppserien 15 år gammel.

Drømmer stort

Norheim sier hun gleder seg til dagens batalje i EM, som spilles i sveitsiske Biel.

– Det blir en beintøff kamp. Men vi skal ha fokus på oss selv og jobbe knallhardt sammen. Da kan det gå, sier hun.

Selv om 19-åringen allerede har spilt to år i storklubbe­r, har hun ingen planer om at karrieren skal stoppe der.

– Drømmen er å komme på A-landslaget og ta steget ut til en virkelig toppklubb igjen. Da vil jeg ikke bare sitte på benken, men spille fast, avslutter stortalent­et.

Norge-Tyskland har avspark kl. 14.00.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway