Stavanger Aftenblad

Offensiv back klar for Oilers – ny målscorer også på vei

- Kristian Oftedal Kvendseth kristian.oftedal.kvendseth@ aftenblade­t.no

Den offensive backen Brandon Burlon (28) kommer fra tyske Düsseldorf­er og blir Oilers-spiller.

–Han er en typisk offensiv back som er god i overtall og som er flink til å sette spillet raskt i gang. Han har en god førstepasn­ing og er sterk på skøytene, sier Oilers-sjef Pål Haukali Higson til Aftenblade­t.

Brandon Burlon kommer fra tyske Düsseldorf­er EG hvor han produserte 11 poeng (3+8) på 51 kamper forrige sesong.

Han har tidligere mange sesonger i AHL – nivå to i NordAmerik­a – bak seg og ble i 2008 draftet allerede i den 2.-runden av New Jersey Devils. Før det gikk han på University of Michigan.

Nå kommer han til Stavanger for å vaere med på gjenoppbyg­gingen av Oilers. Han har signert en ettårskont­rakt.

–Burlon er en solid spiller. Han ble NHL-draftet høyt av New Jersey og har mange kvaliteter. Han kommer til å gå inn i en offensiv backrolle hos oss, sier Higson.

–Han produserte bare 11 poeng på 51 kamper i Tyskland forrige sesong. Hva forteller det?

– Det er mange ting som spiller inn på slike ting. Laget var ikke det beste. Det var hans første år i Europa. Jeg har sett denne spilleren mange ganger og er sikker på at han har kvaliteter som passer bra inn i europeisk ishockey og hos oss.

– Hvilke kvaliteter tenker du på da?

– Han er god på skøyter og flink til å vaere med framover. Han er en lur spiller på blålinjen i overtall. Burlon har ikke et enormt skudd, men han har bra overblikk og er flink til å få på puckene på mål. Dessuten er han også solid bakover. Han spilte eksempelvi­s både overtall og undertall i AHL, sier Higson.

Oilers skal ha inn ytterliger­e en spiller før neste sesongs lag er komplett. Klubben er i forhandlin­ger med en offensiv løper som kan bli klar i løpet av uken, Ifølge Higson.

Oilers starter sesongoppk­jøringen i DNB Arena førstkomme­nde mandag.

 ?? KATHY WILLENS ?? Brandon Burlon, til venstre, ble draftet høyt av New Jersey Devils og fikk flere treningska­mper for NHL-klubben. Her fra en kamp mot New York Rangers i 2015.
KATHY WILLENS Brandon Burlon, til venstre, ble draftet høyt av New Jersey Devils og fikk flere treningska­mper for NHL-klubben. Her fra en kamp mot New York Rangers i 2015.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway