Stavanger Aftenblad

I dag plukker vi søppel

- Amalie Adsen Kvåle

RYDD: Den Norske Turistfore­ning ønsker at alle skal ut på tur og ta med seg søppel fra naturen.

I kombinasjo­n med Lars Monsen som er på tur i Vesterålen, så vil DNT at man i dag, lørdag 28. juli, skal komme seg ut. De oppfordrer til å plukke opp det som ikke hører hjemme i naturen, skriver de i en pressemeld­ing.

– Hvor mange av oss går ikke forbi søppel i hverdagen og tenker «dette burde jeg tatt med meg»? Vi vil ikke ha søppel i vår natur. Det du finner på bakken havner raskt i havet. Fjern det du finner før vinden fører det med seg. Å kombinere tur med søppelpluk­king er en tur med en ekstra mening, og jeg lover at det vil føles bra, sier Nils Øveraas, generalsek­retaer i DNT.

– Dersom man ikke har mulighet til å bli med Monsen på tur, så kan man ta turen ut i naerområde­t. En bevisstgjø­ring på at man har fine områder rett utenfor døren, man trenger ikke reise langt, sier Mari Stephansen, kommunikas­jonsrådgiv­er i DNT. Stephansen sier at samme om man går eller jogger, må man ta vare på naturen som vi er glad i. DNT ung har utarbeidet miljøvettr­egler sammen med POW Norge, der den mest sentrale her er «vaer rustet mot uventet søppel».

– Det er viktig med egeninnsat­s, her er de samlet i enkle regler for å sette mindre fotavtrykk etter seg, sier hun.

Neste helg er Monsen i Indre Troms og inviterer til «hele Norge dater ute».

– Meningen med arrangemen­tet er at man skal benytte sjansen til å gå på tur med noen man er glad i. Det kan vaere både kjaereste, venner og familie, sier Stephansen.

Slik rydder du: y Enklere oppskrift får du ikke; Bruk en plastpose du finner eller ta med deg en pose eller to hjemmefra og plukk med deg det du ser av søppel. y Husk å ta med deg en god lunsj og belønn deg selv med en skikkelig pause når du har plukket ferdig. y Kjenn på den gode følelsen av å gjøre noe som er bra for deg, dyrene og kloden!

 ?? LINE HÅRKLAU ?? DNT sentralt plukker søppel i arbeidstid­en.
LINE HÅRKLAU DNT sentralt plukker søppel i arbeidstid­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway