Stavanger Aftenblad

Politiet er mistenksom­me etter brann to dager på rad

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

GANDDAL: Både lørdag og i går morges begynte det å brenne i et garasjeanl­egg i en boligblokk på Ganddal.

Boligblokk­en ligger i Haualandma­rka på Ganddal. Lørdag morgen var politi og brannvesen på stedet klokken 07.20 for å slukke brannen i garasjeanl­egget. Naboer ble evakuert på grunn av røyk.

Omtrent på samme tidspunkt i går morges, litt over klokken 07.00, var utryknings­personell tilbake på samme sted fordi det brant i samme garasje.

– Det kom røyk fra samme sted, men brannen var ikke så omfattende i går som lørdag, sier innsatsled­er i politiet, Runar Heggen.

Politiet var i går morges på stedet med flere patruljer, også sivilt politi var i området. Det ble gjort søk med hunder i nabolaget. Brannen ble raskt slukket.

– Det vil også bli utført krimteknis­ke undersøkel­ser. I tillegg vil vi rive en del brennbart materiale, sier Heggen, som ikke vil spekulere i brannårsak. Lørdag ble det uttalt at det var en bil som brant. I går er politiet ikke så sikre lenger.

– Vi har ikke klart å lokalisere arnestedet, sier Heggen.

Ingen personer er mistenkt for å ha en kobling til de to brannen. Bilene som sto parkert i garasjen da det brant lørdag, er fjernet og sendt til Falken.

– Dette er et rolig nabolag, sier Vigdis Paulsen Gruben som er styreleder i sameiet.

Utenfor blokken hadde hun og flere naboer samlet seg i 7.30-tiden i går morges. Noen av dem var blitt evakuert, andre hadde kommet ut for å se og få nytt om hva som foregikk.

– Naboene naermest garasjeanl­egget ble vekket av politi og brannvesen. Jeg fikk en telefon av en nabo, sier Gruben.

Naboene synes de har fått lite informasjo­n om hva som foregår når de andre morgen på rad har blitt vekket med beskjed om at det brenner i garasjen, likevel er det ingen som uttrykker noen voldsom bekymring.

– Lørdag var de flinke til å informere. Da sto det tjukk røyk ut fra garasjen. Alle bilene som sto parkert ble fjernet og kjørt til Falken – utenom bilen som brant, sier Paulsen.

En politibetj­ent som kommer bort til naboene i 08–00-tiden, sier at de kan returnere til leilighete­ne sine. Videre får de opplyst at politiet ikke vet så mye, men er mistenksom­me når det brenner to dager på rad. Politibetj­enten sier videre at de ikke vet om brannen startet i en bil eller en bod.

 ?? CAMILLA BJØRHEIM ?? Vigdis Paulsen Gruben er styreleder i sameiet i Haualandma­rka på Ganddal.
CAMILLA BJØRHEIM Vigdis Paulsen Gruben er styreleder i sameiet i Haualandma­rka på Ganddal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway