Stavanger Aftenblad

Vidars 13-åringer vant dramatisk finale

- Stig Nilssen stig.nilssen@ aftenblade­t.no

DANA CUP: Vidars 13-åringer var klart best og vant finalen, men fikk først mål etter et straffespa­rk som utløste sinne hos motstander­en.

Vidars 13-årslag dro til Dana Cup for å hevne fjorårets finaletap og ta med den digre pokalen hjem til Lassa. Det meste gikk på skinner på vei til finalen mot Ørn Horten for det fantastisk­e 13-årslaget som ledes av trener Tor Kjetil Auklend.

Foran et stort tilskuerta­ll tok Vidar kommandoen direkte og feide over Ørn Horten de første 10 minuttene. I velkjent stil med teknikk, fart, bevegelse og direkte spill i lengderetn­ingen, produserte de fire-fem meget store sjanser, men uten å score.

Omdiskuter­t straffespa­rk

Det sto 0–0 til pause, men 10 minutter ut i omgangen fikk Vidar straffespa­rk etter at Mario Tuntland ble felt av Ørn Hortens keeper. Da oppsto en kontrovers­iell situasjon.

Kaptein Jone Berg gjorde seg klar, løp mot ballen, men stoppet opp og kikket på dommeren akkurat i det han skulle skyte. Det kunne virke som en misforståe­lse, men Berg så ut til å få panikk og dyttet ballen utenfor uten tilløp.

Slik forklarer Jone Berg hva som skjedde:

– Jeg løp fram mot ballen for å skyte, da hørte jeg dommeren rope «vent, vent». Derfor stoppet jeg opp og kikket på ham. Jeg trodde det var meg han snakket til, men så var det de andre spillerne som sto på 16-meteren han ropte til, det var nemlig en spiller der som hadde tjuvstarte­t.

– Jeg fikk litt panikk og ble usikker, derfor skjøt jeg bare. Jeg forklarte dommeren at jeg trodde det var meg han ropte til, da sa han at det var en misforståe­lse og at jeg derfor kunne ta det på ny. Vi var litt heldige der, forklarer Jone Berg overfor Aftenblade­t.

– Patetisk!

Fullstendi­g uten nerver klinte Berg ballen i krysset til 1–0 i det andre forsøket - noe som irriterte Ørn Hortens trener.

– Det er patetisk og latterlig rundt et straffespa­rk som egentlig ble tatt, sa han og mente det ødela for laget.

Nå var Vidar suverent best gjennom kampen og kunne fort vunnet 5–0 med bedre uttelling. I kampens siste minutt drepte Lukas Emanuelsen det lille som var av spenning da han banket inn 2–0.

– Det var veldig kjekt, helt digg. Jeg vet ikke helt hvordan vi skal feire dette, sier Jone Berg som var sikker fra straffemer­ket alle de tre gangene Vidar har fått straffe i Dana Cup.

Totalt vant Vidar alle sine åtte kamper i turneringe­n. De slo ut lag fra Norge, Sverige, Tyskland, Mexico og Polen.

?? ESPEN BREVIK ?? Her feirer Vidar-guttene etter at Lukas Emanuelsen (t.v) har scoret 2-0 og definitivt avgjort kampen i finalens siste minutt mot Ørn Horten.
ESPEN BREVIK Her feirer Vidar-guttene etter at Lukas Emanuelsen (t.v) har scoret 2-0 og definitivt avgjort kampen i finalens siste minutt mot Ørn Horten.
 ?? ESPEN BREVIK ?? Vikings jentelag i 14-årsklassen sikret klubben et nytt gull i Dana Cup da de slo Kragerø 3-0 i finalen.
ESPEN BREVIK Vikings jentelag i 14-årsklassen sikret klubben et nytt gull i Dana Cup da de slo Kragerø 3-0 i finalen.