Stavanger Aftenblad

– Han må slutte å sutre

- Steffen Stenersen

FOTBALL: – Å vaere manager handler ikke bare om å ta frem sjekkhefte­t, mener Robbie Fowler.

– José Mourinho er en fantastisk manager. Ingen kan bestride det. Men nå er det på tide å slutte å sutre og vise at han fortsatt er en vinner.

Det skriver Liverpool-legende Robbie Fowler i sin spalte i den britiske avisen Daily Mirror.

Ordene kommer etter at den portugisis­ke manageren kom med flere oppsiktsve­kkende uttalelser etter tapet mot Liverpool (4–1) i en treningska­mp i USA natt til søndag.

– Jeg ville ikke brukt pengene mine på å se disse lagene, sa Mourinho.

Kritisk trener

I tillegg klagde han på dommerne, som han mente egentlig var baseballdo­mmere. Han ytret seg også kritisk til egen stall, og mente Alexis Sanchez ikke hadde den hjelpen han trengte.

– Jeg vil like å få inn to spillere til, men jeg tror ikke jeg får to. Kanskje får jeg den ene. Jeg ga klubben en liste med fem navn for fem måneder siden, så nå venter jeg og ser om det er mulig å hente noen av dem, sa Mourinho etter stortapet.

Robbie Fowler, som spilte over 250 kamper for Liverpool og scoret 128 ganger, mener det ikke er verdt å vise til Manchester Uniteds supportere at han er misfornøyd.

– Han er tydelig misfornøyd med at han ikke får de spillerne han ønsker seg, men er denne offentlige kritikken av styret verdt det? Han har tross alt brukt 400 millioner pund (4,2 milliarder kroner) siden han tok over Manchester United, inkludert 60 millioner pund på brasilansk­e Fred dette vinduet, skriver Fowler, og fortsetter:

– Å vaere manager handler ikke bare om å ta frem sjekkhefte­t. Det handler om å jobbe med de spillerne du har, og sørge for at stallen jobber godt sammen. Det er slik managere viser hvor gode eller dårlige de er.

– Opp på hesten!

Lars Tjaernås er tilnaermet enig med Fowler. Vålerengas sjefsspeid­er og fotballeks­pert for skriver følgende på sin Twitterpro­fil:

– Har alltid likt Jose Mourinho. Men nå greier han å få det til å se ut som laget, troppen, overganger, spillestil og det meste ikke har noe med han å gjøre. Er han ansvarlig for å blande sportsdrik­k, eller er han manager? Opp på hesten – få den i galopp til sesongstar­t, skriver Tjaernås.

Manchester United møter Real Madrid til treningska­mp natt til onsdag, og Bayern Munchen fire dager senere. Sesongåpni­ngen er hjemme på Old Trafford mot Leicester 10. august.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway